Film: Det er noe med Thelma.

“Thelma” er en film som du lett kommer til å huske lenge, fordi den skiller seg ut i mengden. Norsk psykologisk thriller med fantastiske skuespillerprestasjoner.

Norsk film har lenge vært tynn suppe, kokt på en rusten spiker, med få unntak. Endelig kommer et lysglimt som kan bli omtalt langt utenfor landets grenser.

Det er Joachim Trier som står for regien og vi møter smellvakre Eilie Harboe i hovedrollen som Thelma. Denne filmen bør du gå å se, om du faller for genren overnaturlig og romantisk thriller. Filmen holder på spenningen, nervøst og bærende fra start til slutt.

Film: Det er noe med Thelma.

Film: Det er noe med Thelma

Filmen “Thelma” tar oss med inn i mørket, inn i en personlig kamp om tilhørighet, lengsler og hyppigere anfall som ingen forstår hvor kommer fra. Dette velger hun å holde skjult for sine konservative og dypt religiøse foreldre. Thelma får stadig sterkere følelser til klassevenninnen Anja, spilt av Kaya Wilkins, som hjelper henne etter det første anfallet på skolen i hovedstaden, noe som også holdes skjult for hennes foreldre på Vestlandet.

Trier som regissør, er en mester i å bruke sterke virkemiddel som kråker, vann, slanger og mørke, kombinert med musikk fra dyktige Ola Fløttum – som gjør at denne filmen sakte, men, sikkert kryper inn under huden på deg. De sterke effektene gjør at “Thelma” har fått 15 års aldersgrense.

Eilie Harboe, som gjør mye av denne filmen, har du sett i “Bølgen”, “Kyss meg for faen i helvete” og  “Kompani Orheim“. Og du vil se 23-åringen som prinsesse Kristin i filmen “Askeladden – I Dovregubbens hall” i løpet av året.

Ikke noe pluss for denne filmen at det er familien Hansteen, i Lars og Ingers skikkelse, spilt av Ellen Dorrit Petersen og Henrik Rafaelsen, som mange vil huske fra TV-serien “Frikjent” som spiller Thelmas foreldre, men det får vi leve med. Kristne og strenge forsøker de å legge bånd på Thelma, uten å lykkes. Før de endelig finner ut hva som er i ferd med å skjem med deres eneste barn.

Thelma” er en film som sannsynligvis, setter mange følelser i sving hos publikum. Filmen har Norgespremiere 15. september på en kino nær deg. Lengde: ca 2 timer.

Vargas

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Du låser vel ytterdøren?

Du låser vel ytterdøren? Enten du bor midt i Oslo-sentrum, i en annen storby eller i grisgrendte strøk, bør du...

Lukk