Fisk er fisk, suppe er vann og kjøtt er mat. For de kulinariske analfabeter, er det ikke lett å finne riktig mat, til de forskjellige begivenheter. Mange liker ikke fisk, spiser aldri suppe, men velger kjøtt til alle måltider, sommer som vinter.

Suppe er mer enn krydder og vann. Faktisk kan det være en vidunderlig rett, om man velger riktig sammensetning, gode råstoffer som gjør suppen fyldig og smaksrik.

Les gjerne: Sild og akevitt – enkelt og nydelig

Da går man faktisk glipp av enorme mengder nydelig mat, tilberedt på enkelt og appetittelig vis. Suppe inneholder riktig nok mye veske, hvis ikke hadde det blitt gryterett.

En fiskesuppe f.eks, inneholder så mye smak, om man tilfører riktige og friske råvarer, at du vil bli dagens kokk, om du serverer den som en overraskelse i hjemmet.

Laget på alle typer fisk, av fiskekraft, reker, blåskjell og en skvett fløte, servert med loff eller nystekt Foccacia. Smak til med urter og krydder, det er bare fantasien som etter din begrensninger.

Vil selv barna mase om fiskesuppe igjen og igjen. Unngår du posesuppe, men lager alt selv, med gode råvarer – er fiskesuppe et fullverdig måltid eller passer som forrett om du skal ha gjester til bords.

Fisk har vi skrevet om en rekke ganger tidligere, fordi det er den aller beste råvare som finnes. Den er undervurdert som mat av mange, ofte fordi endel mennesker ikke vet hvordan den skal tilberedes, eller de er redde for fiskebein.

Fisk er fisk, suppe er vann og kjøtt er mat.

Snakker du med fiskehandleren lokalt, vil han skjære ut de deiligste fileter til deg, og du kan kun konsentrere deg om å tilberede måltidet med tilbehør. Du griller ofte om sommeren, la grillpølsene og flintsteken ligge igjen i kjøledisken.

Kjøp et parti fersk fisk, laks eller, skrei, torsk eller makrell, la den bli romtemperert før du går i gang. Smør risten, deretter fisken med olje, legg den på en ren rist. Pass på varmen, enten du bruker kull eller gass, du kan med fordel bruke folie for å unngå at fisken blir brent.

Server med friske grønnsaker, grillede tomater, maiskolber, ris eller poteter.

Du kan også velge å ha dine favoritt-grønnsaker, sammen med fisken i folien, med litt smør, salt, pepper og de urtene du måtte like. Bruk gjerne lime, squash, purre og sitronsaft. Bak dette på god varme i femten minutter. Grillet fisk er fantastisk godt, og mye sunnere enn fete pølser og hamburgere.

I følge intelligente kokker vi kjenner, velger 9 av 10 kokker alltid Entrocôte når de skal plukke sin beste biff. Ikke fordi den er mørest, men fordi den er marmorert og derfor best på smak.

Med riktig tilbehør, som f.eks råstekte Amadine-poteter, stekte tomater, noen stilker med sprø asparges og litt bernaisesaus, er de fleste menn tilfreds.

Les gjerne: På menyen – steker du biffen riktig?

Tilbereder man biffen riktig, ut i fra ønsket farge, rød, rosa eller grå, og sørger for at den får hvile lenge nok, er biff populært på de fleste bord. Griller man biffen, får den også en annen struktur og kjøttet smaker enda bedre.

 Men kjøtt er så mye mer enn biff. Stroganoff-gryte, som visst skal komme fra det russiske kjøkken, er en type rett det kanskje spises for lite av her hjemme.

Du kan bruke biff fra vilt, oksekjøtt eller høyrygg som er kokt et par timer. Spe ut litt av kjøtt-kraften (ca 1 dl) som blandes i grytaStek kjøttet litt etter litt, mens du legger i 1 hakket løk. 

Legg kjøttet (800 g – 1 kilo) i en kasserolle, stek rikelig med champignoner eller annen sopp, hakk opp en paprika, 1 lite glass tomatpure, litt smør, salt og pepper, 1 boks lettrømme eller Chreme Fraiche. Smak til med revet muskatnøtt, noen bruker også sylteagurk og litt revet ost på toppen. Serveres ofte med potetmos til.

Hva du tilbereder på kjøkkenet er opp til deg, men tør du forsøke ut nye retter, utvider du smaksløkene og perspektivet på god mat. Det skal ikke være nødvendig å lage det samme, uke inn og uke ut – til det finnes det for mye snadder du aldri ha smakt, som du selv lett kan tilberede.

Vargas

Translate »

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Skremmer terroren deg fra å reise?

Verden er i evig endring, nå kanskje mer enn noen gang. Terroren er voldsom, synlig og skremmende og den har...

Sexy lingerie for the chubby ladies

Sexy lingerie for the chubby ladies. Når du skal overraske kjæresten din med en gave hun slett ikke forventer, men...

Lukk