For mange shots kan være dødelig. Ungdom ønsker at foreldre setter grenser for alkoholdrikking. Dette kommer fram i en ny undersøkelse gjort for Helsedirektoratet.

Uten grensesetting og tydelige beskjeder på hva som aksepteres og ikke- kan det gå veldig galt.

 Ungdommer går på fest og tar med seg drikke, ofte så det skal være nok, og mange drikker både før under og etter fest. Da skal du tenke litt på at det kan være farlig å få for høy promille- Det er ikke bare ungdommer som drikker, men de har en tendens til å bli fullest…

Har du spørsmål om rus? Ring rustelefonen: http://www.rustelefonen.no/

Hvert år blir unge mennesker alkoholforgiftet. Flere leger NRK har snakket med advarer ungdommer mot for mye alkohol i juledagene.

Lege, Kristina Helander ved  Helgelandssykehuset i Mo i Rana er bekymret for trenden med shotkonkurranser, som ofte skjer på nachspiel.

For mange shots kan være dødelig
Ilustrasjon Foto VG.no

– Det er svært skummelt. Folk har vært på fest og er beruset. Så havner de på nachspiel og begynner å drikke shots. I sommer døde tre personer etter en shot-konkurranse i Finland, sier legen.

For mange shots kan være dødelig.

Når man går på fest, så bør det være en tommelfinger- regel at man tenker over konsekvensene på hva man skal gjøre før man går, og at det er en selvfølge at man husker at man går inn døra selv, etter festen-

Livet er sårbart i alle livets faser, man skylder sine nærmeste å passe på seg selv, så man ikke får katastrofale følger for dumme og lite gjennomtenkte handlinger. Det blir aldri tøft å være død…

Fest med måte, drikk og ha det gøy. Vær gjerne flere sammen når dere skal fra fest, så dere kan se til hverandre til dere er kommet vel hjem.

Sprit er langt sterkere enn all annen drikke. Ta en drink eller to, men gå heller over til vin eller øl om du absolutt må drikke alkohol. Da har du lettere kontroll og unngår “blackout” – Det kan du få om du drikker øl og vin også. Men spriten kan slå deg ut før du aner. Det er ikke sikkert du tåler så mye som du tror heller…

Dr. Helander advarer ungdom mot å tro at stupfulle mennesker kan bli edru ved hjelp av pumping.

– Det finnes ikke noen motgift til alkohol. Alkoholen som kroppen har tatt opp, er det bare tiden som kan fjerne. Og det skjer gradvis, sier hun.

Pumping hjelper kun mot den alkoholen som ennå ikke er tatt opp i blodet.

– Alkoholen som er gått i blodet, kan vi ikke gjøre noe med. Det finnes ingen sprøyter vi kan sette for å redusere promille, sier hun til NRK.no.

Det er gøy å feste, pass på så du kan gå på den neste også…

Vargas

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
SONY Make.believe follow your dream

  Følger du drømmen din så kan livet du ønsker deg bli en realitet. Bruker du tiden din på å...

Lukk