Forbrukerombudet forandrer lovverket f.o.m 2.mai og og alle bloggere med annonser må vise til at det er reklame som man tjener penger på. Det er forbudt å tjene penger på skjulte annonser, eller å la være å oppgi at det er fortjeneste på annonsene.

Fra 2. mai vil bloggere og annonsører bli stilt ansvarlig for brudd på markedsføringsloven.

«Mange bloggere oppgir ikke til leserne at de tjener penger på produktomtale og lenking. Slik skjult markedsføring er ulovlig», heter det i meldingen som er lagt ut forbrukerombudets nettsider fredag.

– Regelen om at all reklame skal fremstå tydelig som reklame, gjelder også for bloggere, sier nestleder i Forbrukerombudet, Bente Øverli, til E24.

– Retter bloggerne seg ikke etter loven vil vi sende saken videre til markedsrådet. Rådet vil da vurdere saken og ytterste konsekvens kan bli bøter, fortsetter Øverli.

Det spiller kanskje ikke så stor rolle for de fleste, da det er bare et få tall av de største bloggerene som tjener nevneverdig på bloggen sin.

Foto: blogg uio.no


Allikevel er det viktig å ha ting i orden, og følge lovverket, ellers kan det ende opp med bøter, da blir det plutselig dyrt å drive blogg, det er ikke nødvendig.


– Ifølge Forbrukerombudets nettsider har de mest populære bloggene i Norge gjennomsnittlig 60.000 besøkende hver dag, ( hørtes jævlig mye ut men)  og mange kommersielle aktører ønsker å bruke disse bloggene for å markedsføre produktene sine. Mange firmaer sender bloggere gratis produkter, betaler bloggerne for å omtale produktene eller gir bloggere provisjon av salg av produkter som bloggerne anbefaler og lenker til.

Har man en blogg som skiller seg ut i fra mengden, skriver om det folk ønsker å lese om, samtidig som at bloggen er profesjonelt drevet, så kan du drive det langt, og du kan greie å leve av det om du er tålmodig. Men det er kun de færreste som lykkes.


Vargas

Kilde

 http://www.vg.no/rampelys/artikkel.php?artid=10084761

http://e24.no/media/forbrukerombudet-strammer-opp-rosabloggere/20041320

Translate »

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Hva kan Far bidra med på fødestuen?

Det er fortsatt noen få fødestuer igjen her i landet. Men de legges jo ned en etter en dessverre. -...

Er du singel og trives med det?

Det er mange hundre tusen single mennesker i Norge. Og mange velger et liv alene uten partner. Og det er...

Lukk