Forbrukslån er et tema mange rynker på nesen av når de hører om, men hva er egentlig greia med det? Er forbrukslånet så ille som alle skal ha det til, og når er det egentlig greit å skaffe seg et slikt lån?

Krever selvinnsikt

– Spørsmålene er mange og det kan være vanskelig å gi svar på dem. Forbrukslånet har nok fått et kanskje ufortjent frynsete rykte på seg ettersom mange ikke klarer å betjene det, men er det egentlig lånets skyld eller er det lånetakerne som ikke klarer å se sine egne begrensninger når det kommer til økonomisk kontroll?

Det finnes mange fordeler med å ta opp et forbrukslån, men det krever som sagt at man har et minimum av selvinnsikt og kontroll på egne finanser.

Les mer om slike lån på www.forbrukslånguide.no.

Fleksibelt

– En av de største fordelene med slike lån er at de er utrolig fleksible, noe som faktisk innebærer at banken ikke stiller noen spørsmål overhodet om hva pengene skal brukes til. Man trenger heller ikke å stille noen form for sikkerhet for de pengene man låner. Mangler du litt penger til en ferietur eller har en bil du må reparere sporenstreks så kan faktisk et forbrukslån være et godt alternativ for så skaffe deg tilstrekkelig finansiering.

Rask behandling

En annen av de store fordelene med å gå til anskaffelse av et forbrukslån er at behandlingstiden er rask, og som nevnt i forrige avsnitt vil lånet derfor være veldig fleksibelt. Lånesøknadene er enkle å

fylle ut samtidig som man kan bekrefte søknaden og signere den elektronisk ved hjelp av Bank-id. Man slipper dermed unødvendig tid i forbindelse med innsending av diverse dokumentasjon.

Refinansiering av kredittkortgjeld

– Mange har nok opplevd å forville seg inn i en uendelig spiral av kredittkortgjeld, og de vet naturligvis alt om hvor vanskelig det er å komme seg ut av denne. En trend som har dukket opp de siste årene er at folk har samlet opp sin kredittkort og betalt den ut med et forbrukslån. Dette fører til at man får et billigere lån ettersom forbrukslånet har lavere renter og gebyrer, samt at økonomien blir betraktelig mer oversiktlig.

Forbrukslån er som du ser ikke bare et negativt aspekt av norsk økonomi, men faktisk noe som mange har bruk for og som de kan ha god hjelp av.

 

Vargas

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Lykkelig som frodig?

Kan man leve et lykkelig og harmonisk liv som tjukkas? Lykkelig som frodig? Eller som en frodig kvinne som leter...

Lukk