Huskeliste for skolestart! Sommerferien er ugjenkallelig slutt, lørdag sier reiseradioen takk for seg, en varm og fantastisk sommer går mot slutten. Endelig begynner hverdagen igjen for mange barn som kanskje har kjedet seg de siste ukene i sommerferien.

Høst betyr skolestart for små og større barn. Er dere forberedt?

Lest? Blakk etter sommerferien?

Det er ikke alltid like lett å huske hva man trenger før poden faktisk skal sette på seg sekken og kanskje gå til skolen for aller første gang. Som foreldre har man litt å tenke på i en slik høytidsstund. Huskelisten for skolestarten kan være lang.

Huskeliste for skolestart!

Barnet skal ikke bare ha ny skolesekk, men ranselen skal være riktig stilt til den lille barnekroppen også. Det er det ikke alle som tenker over, at bøker er tunge, enda førsteklassingene ikke får all verden, skal de kanskje gå et stykke og bør derfor bære riktig.

Inneskoene fra forrige semester er vel kanskje for små, eller holder de til jul?

Huskeliste for skolestart!
Foto: PxHere

Riktig fottøy, støvler, regntøy, gymtøy, gymbag, gymsko, og moderne nok frisyre, sammenlignet med den vennene eller venninne har. Skjørt eller bukse? Det er faktisk viktig, allerede som seksåring å se bra ut. Ikke skyld på ungene for at det er blitt slik. Når har barnet lov til å sykle til skolen?

Riktig matboks? Er den stor nok, riktig farge også? Hva med innholdet, er det lo med sjokoladepålegg på skiva i førsteklasse? Neppe! Har du husket saks, tape og bokpapir?

Drikkeflasken likeså, du skulle bare visst hvor viktig den er, for barnet. Ikke for noen andre. Derfor bør barnet, kanskje særlig på barneskolen, få være med å velge selv. Slik at det blir riktig med klærne, ranselen, drikkeflasken, gymtøyet, pennalet, blyantene, fargene, og alt det andre en skoleelev trenger til et nytt og viktig skoleår.

Som omsorgsperson, har du kanskje nok med å få sommerferien ut av systemet.

Alle foreldre vet at det er stressende å finne pass til ungene mellom de ukene og dagene hvor sommerferien er over, men skoleferien fortsetter lenge etter du har begynt på jobb igjen. Mang en morfar og bestemor har måttet stille opp for barn og barnebarn, for at kabalen skal gå opp. Nå er den problemstillingen endelig over. Og hurra for alle besteforeldre.

Lest? Ingen teller kalorier i sommerferien …

Å bli mobbet på skolen kan forandre barns liv, derfor bør alle foreldre være på vakt og se etter adferdsendringer hos barnet, allerede fra første klasse. Passer ikke på huskelisten, tenker du kanskje. Selvsagt gjør det det.

At barnet ditt har en fin skoledag; fra det drar hjemmefra til det er kommet hjem igjen, bør være av enorm betydning for alle foreldre. Mobbing kan skje over alt. På skoleveien, i sosiale medier for de over tretten og faktisk i klasserommet, uten at læreren tar notis av det.

Dessverre tror de fleste foreldre det beste om egne barn, nettopp derfor er det ikke lett å avdekke mobberne heller. Barna helt ned i førsteklasse, blir rask utspekulerte nok til å lure både lærere og foreldre. Sørg for at barnet ditt forstår hva som er feil med å mobbe, sjikanere og slå. Gi barnet en grundig innføring i hva som faktisk er rett og galt og la det få konsekvenser om regler brytes.

Det faktum at det er pålagt rektorene over hele landet og ha nulltoleranse for mobbing, betyr dessverre ikke at det ikke skjer – på den skolen ditt barn er elev.

Et hjertesukk til, helt til slutt. Ikke la barna grue seg til å gjøre lesker, la barna gjøre skolerelaterte oppgaver som gir mening, men som holder seg innenfor pensum. På den måten blir lesker lystbetont og enklere.

Vargas

Translate »

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Gift, men tenner på kvinner …

Gift, men tenner på kvinner. Det moderne parforholdet, mann og kvinne er i oppløsning, verden over. Også i Norge er...

Blir man dum av potet?

Blir man dum av potet? Et gammelt ordtak fortalte at den som spiste mye potet ble dummere og dummere jo...

Lukk