Har Thea blitt kidnappet, stukket av, eller blitt utsatt for noe annet kriminelt og ikke får sagt hvor hun er? Lever hun? Hvor Thea er, er utganspunktet for TV2s SKAM-satsing. Hvor er Thea?

Theas venninne er skuespilleren og forfatteren Iben Akerlie, som du har sett i “Mammon”, spiller Liv.

Har du sett bestevenninnen min? Hun heter Thea Vinger, og ble sist sett på Parkteatret på Grünerløkka i Oslo fredag 15. september. Hun kom aldri hjem igjen slik hun skulle, og jeg er redd det har skjedd noe.

Liv

La det være sagt med det samme, om du håper på en SKAM-kopi, så blir du skuffet. Dette er først og fremst en serie om to jenter som bor i et kollektiv, scenen er satt da Livs venninne, Thea, forsvinner brått og uventet, stedet er Oslo og Grünerløkka og du får en liten snutt hver dag på Sumo, som blir til én lengre episode – hver torsdag. Altså slik vi husker SKAM ble framstilt for en stadig voksende seer skare på NRK.no.

Og en ting til, gå ikke ut og let etter Thea, dette er altså fiksjon.

Hvor er Thea?

Liv lager en blogg, som følgerne, eller seerne om man vil, kan følge og kommentere på, i jakten på å finne ut hva som kan ha skjedd med Thea. Fiktivt og spennende, men man skal ikke gå så langt fra TV-serien til den brutale virkelighet. Den danske 17-åringen Emilie Meng, ble meldt savnet fra byen Korsør i Juli 2016.

Det er nemlig ingen tilfeldighet at dansk TV2 har kjøpt opp “Hvor Er Thea?” uten sammenligning for øvrig, det kan som sagt like godt være SKAM-suksessen, som ble nesten like stor i Danmark som i Norge.

Hvor Thea befinner seg, er som kjent den røde tråden i Livs liv.

«En serie om nettet som fører oss sammen og isolerer oss, om hvor lite man vet om de man tror man kjenner, og hvor lett det er å miste seg selv.»

TV2

Serien kan minne om SKAM i flere frekvenser, det er norsk, det er unge mennesker i starten på voksen livet, som gjør dumme ting, som forsøker å være fornuftig, og som leter etter seg selv først og fremst, men så går det rett til helvete – noen ganger.

Liv er glad i Thea og vil strekke seg langt for å finne sin samboer fra kollektivet. Men har du sett filmen “Det er noe med Thelma” vil du fort kunne få deg en aha-opplevelse. Likhetstrekkene er ikke mange, men de vi finner, er slående.

Første episode av Hvor er Thea? er allerede tilgjengelig på Sumo. Det er produksjonsselskapet Anti som har gjort jobben for TV2, og det er Jørn Berge Larsen og Tina Rygh idéskapere. Produsent er Birgitte Bruusgard.

Hvor er Thea” følger NRKs publiseringsmodell av SKAM, via P3. TV2s SUMOs egen storsatsning, er heldigvis gratis for alle som ønsker å være med på å lete etter Thea.

Serien har allerede fått sin egen fanside, på Facebook.

Kilde: Kampanje.com

Vargas

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Farmen-paret deler seng?

Det er ikke hvert år det blir romantikk på Farmen, men denne sesongen er det utvilsomt full klaff mellom en...

Lukk