Har du innetid på partneren din? Hva er innetid, tenker du kanskje? Innetid er det samme som du har for tenåringen. “Husk å være hjemme til klokka 22:00”, eksempelvis.  Men er det innafor å ha det på en voksen kjæreste, ektefelle eller partner?

Nei. Det er det selvsagt ikke. Man eier ikke sin partner, enda man har ring på fingeren, deler seng og har de samme utgiftene. Man bør gi hverandre såpass tillit og slakk at man ikke føler seg bundet til et bestemt tidspunkt for noe som helst. Eller bundet til sin partner.

Lest? Ti grunner til å forbli singel

Selvsagt bør man gi beskjed om man blir forsinket, drar på “nach” eller kommer senere hjem enn avtalt, av andre grunner. Men å ha innetid på partneren er kanskje starten på slutten for forholdet. Noen menn liker at kona bestemmer alt, men setter ned benet når han skal på pub med gutta – og kommer kanskje hjem ravende dritings på morrakvisten, men det er heller ikke greit.

Har du innetid på partneren din?

Å være i et forhold, er ikke det samme som å eie, eller bestemme alt hva det andre foretar seg. Man bør gi hverandre frihet til å leve sitt eget liv, parallelt med forholdet. Et forhold blir sterkere med to robuste mennesker som får utfolde seg på eget initiativ, og ikke forlengelsen av den andres ønsker.

Lest? Partnerdrap – lever du farlig?

Et forhold handler om tre viktig punkter for å fungere og vare over tid. Det handler om kjærlighet, tillit og respekt. Om én av disse holdepunktene ikke er konstant hos en av partene i forholdet, vil det  sannsynligvis før eller siden bli slutt.

Har du innetid på partneren din?

Derfor kan man verken bestemme hva den andre foretar seg, eller forlange at partneren skal være inne til et viss klokkeslett. Det handler også om kommunikasjon, man må komme til enighet om å gjøre ting sammen, men så absolutt også hver for seg, der tilliten kommer på bordet.

Stoler du på kjæresten din, fullt og helt – har du ingenting å frykte.

Husk også at det er variasjoner gjennom livet, disse hverdagene det er flest av, og som kommer og går, uke etter uke, at man skal kjenne på den ekte og viktige følelsen av kjærlighet.

Dyrk hverandre en torsdagskveld, gi partneren din en overraskelse, en gave, et reisegavekort, hvor vedkommende kan ta med seg en venninne, en venn – vær raus og klok. Så beholder du kanskje partneren din lengre enn gjennomsnittet. Dere skal jo tross alt være sammen resten av livet, vis at du mener det.

Forlanger du innetid, vil du sannsynligvis kjenne på det neste gang du skal på fest, på julebord eller i operaen sammen med andre enn din partner, og møter deg selv i døra.

Vargas

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Liverpool vs Manchester United, Klopp ute med tap?

Årets sesong har ikke svart til forventningene, og kommende kamp er det Manchester United som venter på andre banehalvdel. Det...

Lukk