Jo Nesbø leverer varene, men må snart ta farvel med sin krim figur Harry Hole, det er snart ikke mer igjen av han uansett. Jeg har lest flere av Jo Nesbøs bøker men ikke den siste, «Gjenferd», foreløpig.

Oslomannens måte å skildre hendelsesforløp, og spenning på- gjør at det du leser skjer oppe i hodet ditt linje for linje. Og det er sikkert en forfatters evne til å formidle som gjør at alt du leser virkelig skjer i din bevissthet. Jo Nesbø har definitivt denne evnen, til fingerspissene. En Nesbø bok bør leses når du har uforskammet god tid, den er umulig å legge bort når du først har begynt på den.

Handlingen i den 9. boka om den frynsete, alkoholiserte ex politimannen Harry Hole skjer i Oslo. For de som har lest sin Nesbø vet at det vil skje mye rart, og det vil skje mye med fyllefanten Hole. Det ville vært rart hvis ikke.

JO NESBØ ER EN MEGET DYKTIG FORRETNINGSMANN

Multikunstneren Jo Nesbø er god for mange millioner kroner, men det er som kjent ikke bare gjennom sitt svært vellykkede forfatterskap han har hovet inn penger. Han har spilt inn mange plater med sitt pop- band «Di Derre» som ble etablert så langt tilbake som i 1992. I 1996 reiste bandet rundt i hele landet med en omfattende avslutningturné, til stor suksess. Albumet » Jenter & sånt » solgte 190.000 eksemplar. De holder konsert hver sommer på Jomfruland utenfor Kragerø.

Og Jo Nesbø har også spilt obligatoriske kamper for Molde fotballklubb for noen år siden, uten at akkurat  det vises på hans sterkt voksende formue.

Jo Nesbø siviløkonom og finansanalytiker fra Handelshøgskolen i Bergen. Og han har jobbet som journalist og aksjemegler. Og han har vært forfatter i kun 14 år. Og allikevel innkassert tunge priser for sitt virke, blant annet Rivertonprisen og Bokhandlerprisen, i tillegg til utenlandske priser.

Mannen bak Harry Hole har solgt over ni millioner bøker på verdensbasis, hvorav 2,5 millioner eksemplarer i Norge. Han er Norges rikeste forfatter med en formue på 49,9 millioner, og er oversatt til 40 språk. Per dags dato ligger «Snømannen» på 10. plass på The New York Times bestselgerliste og på tredje plass på bestselgerlista til Los Angeles Times.

HARRY HOLE- ANTIHELT MED DRAG PÅ DAMENE

Harry Hole er en drukkenbolt med nerver, en boms som ikke helt har kontrollen, og han har en appetitt på damer som få er for unt, men han har en tendens til å rote seg borti trøbbel uten å i det hele tatt skjønne hvorfor. En glimrende ex politimann som er mer en einstøing enn sosial festløve. Han liker best å bli full alene.

Noen mener å kunne sammenligne Harry Hole med Morgan Kane. «El Gringo» hadde også mange dårlige egenskaper og likt også å jobbe på egen hånd som Harry Hole. Bortsett fra alle damene så er det mange likhets trekk.

Morgan Kane døde i Kjell Halbings kulepenn i en støvete landsby utenfor Mexico.

Hvordan Harry Holes dager ender er det bare Nesbø som vet…

Vargas

Translate »

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Turistene flommer til Norge- mange vil dø

      Foto: Gotsaga.com   - Grunnet uvettig bruk av båter, kajakker og kanoer. Liten kunnskap om hvor farlig...

«Knokkel-sex» er turn off

Foto: boycevoice.com   - Jeg synes Fotballfrue Eriksen må få lov til å gjøre som hun vil på egen blogg,...

Lukk