Alle har sett den legendariske Flåklypa Grand Prix. Enten på kino, på TV eller via en DVD som er i de fleste husholdninger. Nå kommer endelig en oppfølger, selvsagt som animert dukkefilm med alle de kjente og kjære Kjell Aukrust-figuren. Og for en film det har blitt, du bør bestille billetter allerede nå!

Ivo Caprions mesterverk fra 1975 er laget i jule stemning der bygda nå mangler snø, det er den røde tråden i fortellingen. Er det noen som kan lage en snømaskin så er det vel selveste «Reodor Felgen» og hans eminente hjelpere «Solan» og «Ludvik» må vite.

FLÅKLYPA JUL Ludvik, Reodor og Solan Foto: Maipo film


Redaktøren i i Flåklypa Tidene, «Frimand Pløsen», har lenge lovet leserne snø på førsteside-plass, og ber derfor Reodor om hjelp til å finne opp noe som kan gi Flåklypa snø til jul.

– Med humor, ironi og pågangsmot er det lett å le av «Melvin Snerken» og «Pløsens» manglende evne til å drive en redaksjon i en avis, «Solan» «Ludvik» og «Reodor «selv er seg lik som du husker de fra Flåklypa Grand Prix. Om det blir hvit jul i Flåklypa må du nesten se filmen for å finne ut av.

– Ingen god animasjon med respekt for seg selv og dens kategori er uten viktige stemmer som binder sammen historien til å bli så troverdig og ekte som mulig. En jobb man skal ha erfaring for å gjøre skikkelig.

– Det er det liten tvil om når man ser hvilke kunstnere du hører stemmen til i Jul i Flåklypa. Kari-Ann Grønsund, Trond Høvik, Kåre Conradi, John Brungot og, ikke minst, avdøde Trond Brænne som Reodor Felgen.

Trond Høvik som stemmen til små-nervøse Ludvik, skaper Aukrust-stemning av sikkert kaliber, regissør er Rasmus Sivertsen.

• Animasjonsfilm produsert av Maipo film i samarbeid med Qvisten Animaton og Kari og Kjell Aukrusts stiftelse.

• Filmen har vært planlagt siden 2008, har et budsjett på 25 millioner kroner og tok 2 år og 2 måneder å produsere.

• Den fjerde filmen basert på Kjell Aukrusts bøker, etter «Freske fraspark» (1963), «Flåklypa Grand Prix» (1975) og «Solan, Ludvig og Gurin med reverompa» (1998).

Premiere på Jul i Flåklypa er 8.november- en film du blir glad i hjerte av å se, som du vil angre om du går glipp av. Om du er barn eller voksen- dette er en film for alle, men som bør sees sammen med så mange andre som mulig- både liten og stor. En film du vil huske lenge.

 

Vargas

Translate »

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Hva er det første du ser på hos en kvinne?

Menn har begjært kvinner i mange tusen år. Slik vill det alltid være. For lenge siden hadde ikke kvinner så mye...

Den viktigste person i ditt liv er din mor

Alle mennesker på kloden har en ting felles, vi har eller har hatt en mor. Din mor er sannsynligvis den...

Lukk