I ukene og dagene rett før julaften; går bankterminalene varme, grunnet kjøpekåte nordmenn, som ønsker å glede og imponere sine nærmeste med fine julegaver. Å handle på kreditt har blitt en vane for mange nordmenn, og en gunstig måte å gjøre innkjøp på – særlig for alle de som har evnen til å betale tilbake innen fristen. 

Lest? Slik blir du rik i 2018!

Alle som går rundt og tror at pengene man betaler for, fra ett kredittkort, er egne penger, får ofte trøbbel med å gjøre opp for seg i tide. Dessverre er det skyhøye renter på kredittkort-bruk, etter 45-50 dager. Betaler man før, er det både smart og gratis.

All kreditt, er lånte penger, som skal betales tilbake – før eller siden.

Hvilke forventinger man setter seg til julegavene man skal gi bort, avhenger hvor mye penger man skal bruke. Ønsker man å imponere kjæresten, men har egentlig ikke penger – bør ikke kredittkortet være raskeste vei til løsning.

Foto: Wikimedia Commons

Så kan man spørre seg, hvor viktig er dyre julegaver? Kjøpt av en person som ikke har forsvarlig økonomi, og som kanskje får betalingsproblemer i ettertid? Uansett pris blir de fleste gaver glemt etter kort tid, den som har betalt derimot, kan risikere å måtte sitte igjen med regningen ett helt år. Da er det vel neppe verdt det?

Kanskje holder det med en langt billigere julegave, som ikke slår deg helt ut, rent økonomisk. En mulighet er å slå sammen noen ideer og spleise på en julegave til den som fortjener noe helt spesielt.

For alle de som bruker kredittkortet riktig og ofte, vet at dette er en fantastisk og gunstig betalingsmåte. Man kan med beste samvittighet betale med kredittkort, så lenge man betaler beløpet i tide, før dyre renter begynner å løpe. Man kan også vente med å betale, om man har penger til å gjøre opp etterhvert, på kort tid blir ikke beløpene store. Å la være å betale over tid, koster flesk, rentene på de fleste kredittkort er rundt tjue prosent.

Lest? Kan nok penger bety alt for deg? 

For å unngå å gå i kredittkort-fella, kan du skaffe deg kontanter ved å selge unna ting og tang du ikke trenger. Gå gjennom kjeller og loft, skuffer og skap – du vil bli overrasket over to ting. Over hvor mye rart du har liggende å slenge, og hvor lett det er å selge. Alt av elektronikk, høyttalere, platespillere, DVD-spillere, fotoapparat og gamle spill – går som varme hvetebrød på nettet.

Dine venner, foreldre eller kjæreste blir nok glade for gavene de får til jul, uten at du skal risikere din privatøkonomi for å imponere.

I en undersøkelse gjort av inkassoselskapet Lindorff, tømte fjorten prosent av det norske folk, kredittkortet før jul i fjor. I år ser det ut til at tolv prosent må bruke maks kreditt – for å få råd til de planlagte julegavene. 600.000 nordmenn har i undersøkelsen innrømmet at de vil slite med å gjøre opp for julehandelen i år.

Vi spør igjen. Kan det virkelig være verdt det?

 

Kilde: Lindorff.no

Vargas

Translate »

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Barn i krise? Ring etter klokken 15:00

Det er trist og skremmende at barn og unge som opplever krise på kroppen, ikke har noe sted å kunne...

Annonsørene på Facebook lurer deg!

Du har sett det mange ganger, kanskje til og med likt og delt noen av annonsene selv også. De som...

Lukk