Om du ikke visste det, så er julen, og spesielt julaften, barnas kveld framfor noen. Julenissen må gjerne stikke innom, uten ribbefett og en odør av juleøl og Akevitt. Selvsagt bør alle få kose seg på sin måte, men voksne har også en plikt.

Les også: Bill. merk. pedofil Bergen

La barna slippe engstelsen de får ved at de tryggeste omsorgspersonene endrer personlighet, grunnet alkoholinntak.

Er du usikker på hvor grensen går? Ta testen her!

I Want YOU!

Richard Elzey via Compfight

Det er vanskelig å finne eksakte tall på akkurat hvor mange som opplever negative konsekvenser av foreldres drikking. Dette kommer av at det ikke går klare skiller mellom bruk, og det som kan betegnes som misbruk. Dessuten er alle barn forskjellige og har ulike grenser for hva de synes er greit og ikke greit.

Et forsiktig anslag fra Folkehelseinstituttet sier imidlertid at 90 000 barn har minst en forelder som har misbrukt alkohol de siste 12 måneder. Det tilsvarer åtte prosent. I en skoleklasse på rundt tjue vil det altså statistisk sett være en til to elever som sliter med dette. Barna løser den vanskelige livssituasjonen de har kommet i på ulike måter. Ofte tar de på seg en voksenrolle med for mye ansvar. Noen blir aggressive, mens andre trekker seg tilbake. Hvor mnge glass tåler barnet ditt?

Avogtil.no

https://www.youtube.com/watch?v=0_TMeAWaqFU

 

1 enhet alkohol = 12 g alkohol = 0,25 promille

Eksempler på 1 alkoholenhet er:

En flaske (33 cl) pils på 4,5 vol %
Et lite glass vin (12,5 cl) på 12 vol %
Et enda mindre glass sterkvin (7,5 cl) 20 vol %
Et svært lite glass brennevin (4 cl) 40 vol %

Avogtil.no

For mange er faktisk godt juleøl, akevitt og en fyldig rødvin fra f.eks Italia, en viktig del av julemåltidet på julaften. Nettopp derfor er det så viktig å anmode om moderasjon, man må tenke på mengden, for barnas skyld. Et glass for mye kan ødelegge den store dagen.

Les også: Juleribbe til julemiddagen? Slik gjør du det!

Barna ser endringen mor og far eller andre gjester kan få av den promille alkoholen gir. Nok til at engstelsen kryper under huden på et sart barnesinn. Visste du at det finnes en rekke meget gode alternativ, spesielt på øl – uten alkohol? Både i Sverige, men også i Norge har man etter hvert funnet at det er et marked for øl, helt uten alkohol.

Nøgne Ø, har et alternativ som er en Inferial Stout, bek sort, med masse fylde, en snev av sjokolade, kaffe, maltekstrakt og lakris, intet mindre. Og fri for alkohol. Et godt alternativ til de som er tvunget til å kjøre fra festen, eller som tar barna på alvor, og lar de yngste kose seg uten bekymring.

Ja, for hvor mange glass tåler barnet ditt, egentlig? Vet du det?

 

Kilde: Avogtil.no

Vargas

Translate »

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Vanskelig å få deg til å føle kjærligheten min

Vanskelig å få deg til å føle kjærligheten min. Har du kjent på det noen gang? Å ikke nå fram...

Når jeg får kreft …

Når jeg får kreft, skal jeg forsøke å ta det som en mann. Det sier ikke stort, fordi de aller...

Lukk