Ja det kan de på en god dag, med litt flaks. Men jeg er redd vi blir løpt i senk av fotkjappe portugisere. Og tapet av Norges beste spiller betyr mer enn Drillo vil innrømme. Riise tar de fleste dødballer. Nå er det Gamst som blir død-ball sjef. Han har ikke samme presisjon-

Og Portugal har et slagkraftig meget godt mannskap, til tross for skade på viktige Christiano Ronaldo

Jeg håper veldig på norsk seier- men tror desverre på tap.

Drillo Olsen er selvsagt av en annen oppfatning, heldigvis.

Norge har aldri vunnet mot Portugal, men i kveld vil landslagssjef Egil «Drillo» Olsen at laget skal kontre seg til seier.

Drillo kan nemlig vise til god statistikk på Norges kontringsspill.

– De to siste kampene har vi scoret seiersmålene på kontringer av meget høy klasse, sier Drillo til NRK.

Norge vant sin første EM-kvalifiseringskamp 2-1 over Island etter en avgjørende scoring av Moa. Frankrike ble også beseiret med samme resultat før EM-kvaliken etter avgjørende scoring av Erik Huseklepp.

– Det er et veldig vanskelig lag. De er gode på dødballer og kontringer, og Portugal kan få problemer. Det bør ikke skje i en kamp som Portugal må vinne, sier han.

Riise sendt hjem

Norge må spille uten John Arne Riise mot Portugal etter at han støtte sammen med Espen Ruud under trening mandag. Riise ble sendt til sykehus for undersøkelse, men er nå utskrevet og sendt hjem.

John Carew er friskmeldt etter at han måtte stå over kampen mot Island. Det er foreløpig ikke klart om han spiller fra start.

Mini sier at Carew spiller fra start.

Jon Knudsen har i formiddag gjenomført en siste treningsøkt før møtet med Portugal. Keepertrener Frode Grodås lover at sisteskansen er klar for alt som måtte komme mot ham i kveld.

Landslagets sisteskanse Jon Knudsen (35) har sluppet inn bare 12 mål på sine 15 landskamper, et snitt på 0,8 baklengs per kamp. Han håper statistikken er like god etter møtet med Portugals stjerner i kveld.

– Alt under én baklengs er bra. Og på disse 15 kampene har vi møtt middels eller veldig gode motstandere i tillegg, sier Drillo til VG.

– Blir Portugal din tøffeste oppgave så langt?

– Jeg har jo møtt Nederland i to viktige kamper, men denne hører jo med. Men det var spesielt å møte Nederland første gang siden det bare var min andre landskamp, sier Knudsen selv.

Erik Thorstvedt mener Jon Knudsen har vist seg som en rolig type som er flink til å finne rett spenningsnivå.

– Han har den rette psyken, mener Thorstvedt, som sitter med en uavgjort-feeling foran kveldens kamp.-

Kjetil Rekdal var en av de viktigste spillerne under Drillos forrige periode som landslagssjef på 1990-tallet. Han scoret også det berømte straffesparket mot Brasil i 1998; kanskje det aller største øyeblikket i fotballandslagets historie.

Nå mener Kjetil Rekdal, i dag Aalesund-trener, at en seier mot Portugal i kveld vil skrive seg helt inn i toppen av norske landslagsmeritter.

Vinner Norge i kveld foran et stappfult Ullevål, og svært mange TV seere så er grunnlaget lagt for å komme til EM-  sluttspillet i 2012 som går i Polen og Ukraina-

HEIA NORGE, NÅ GJELDER!

OG JA VI KLARTE DET, MED STIL!!

En kjempekamp av det norske laget, og Huseklepp man of the match!

(Norge-Portugal 1-0) John Carew kastet seg ned i en takling som kostet han kampen, men bidro samtidig til at Erik Huseklepp kunne sikre norsk seier og en drømmestart på kvalifiseringen.

Deilig å se den flotte stemningen på Norges storstue, Ullevål Stadion!

Kilde NRK.no og VG.no

 

 

Vargas

Translate »

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Jeg bøyer meg i støvet for John Arne Riise

John Arne Riise (29) hevet tommelen i sykesenga i kveld - etter å ha segnet bevisstløs om på mandagens landslagstrening...

Isabella og kjæresten viste seg fram

  TV2´s smellvakre værmelder er forelsket og tydelig lykkelig med kjæresten Magnus Due-Tønnesen. I april kom også nyheten om at...

Lukk