KIWI vant VG’s pristest før jul, og KIWI ser ut til å dra igang priskrigen. Forsinket sammenlignet med i fjor, men nå dumpes prisene på enkelte produkter – uten å bli annonsert. 

Lest? Priskrigen for julen 2017 er i gang! 

Julens omsetning for butikk-kjedene er svært viktig, derfor gjøres det grep for å vinne priskrigen og kundens gunst. Jungeltelegrafen er kjedens viktigste kilde for å få prisjusteringen kjent. På Facebook er det hundrevis av  åpne og lukkede grupper, hvor ansatte og butikksjefer skryter anonymt av sine respektive kjeder. For å «lure» kunder til sine butikker.

Konkurransen har neppe vært større.

Vi tipper at både COOP Extra og Rema 1000 vil gå KIWI nøye etter i sømmene for å senke prisene tilsvarende, for ikke å tape nye prisundersøkelser, fram mot jul.

Her er noen eksempler på priser som er justert ned de siste dagene, hentet fra KIWI Sarpsborg:

  • Pizza Grandiosa 16,60,-
  • Gilde Kjøttpølse 450g. 15,00,-
  • Troika  10,00,-
  • Klementiner  17, 80 per kilo ( vil snart være nede i 7,80 )
  • Yoghurt 4pk 10,00,-
  • Poser med pizzadeig og pizzafyll fra Toro 10,00,-
  • Mandelpotet 2 kg 9,90,-
  • Julebrus 1,5 ltr 9,90 + pant
  • Surkål 4,90

Dette er åpenbart bare starten på priskrigen som kommer til å vare ut året. Mange har som hobby å sammenligne priser i de respektive kjedene. Faktum er at det vil bli ganske likt på totalsummen, men KIWI ser ut til å være tøff nok til å dra i gang julehandelen for alvor.

En eske Sfinx konfekt medium, koster fortsatt 105.- på Rema 1000 samme produkt koster 95.- på KIWI. I fjor kostet en eske Sfinx 55.- begge steder.

Du kan regne med at prisene på bakevarer går ned ytterligere, det samme vil riskrem, edamerost, pepperkaker og en hel haug med andre varer, som ikke blir annonsert. Du må altså i butikken(e) får å finne laveste pris. Eller lete opp riktig Facebook-gruppe på nettet.

Lest? Slik blir du rik i 2018!

Skal du spare penger på juleinnkjøpene, burde du ha vært i Tyskland, Danmark eller i hvert fall i Sverige for å spart noen kroner ekstra. Fyller du eksempelvis bensin på riktig dag, sparer du faktisk flere hundre kroner mot normal listepris på drivstoff.

Ergo er det ikke hos Rema 1000 eller KIWI du kan gjøre deg rik, ved å sparen noen kroner på ribba, julepølse eller julebrus, men hos banken, strømleverandøren og forsikringsselskapet. Her er det titusenvis av kroner å spare, om du velger å planlegge litt, og sjekke prisene du betaler i renter på boliglånet.

På jakten etter beste pris, bør vi kanskje skjenke den norske bonden en liten tanke, som må ‘gi bort grisekjøttet’ til produsentene – for at vi skal få billig ribbe.

Paradokset er at det er i Sverige, vi får billigst norsk juleribbe, til 19,90 per kilo. Eller var det Danmark?

 

Vargas

nb_NO
en_GB nb_NO

Pin It on Pinterest