Penger er neppe viktigere enn når du har ferie, og sommerferien er viktigst av alle ferier for mange. Planlegger du litt på forhånd, betaler reisen din med riktig bank-eller kredittkort – kan du betale oppholdet lenge etter du har kommet hjem.

På den måten får du frigjort kapital som kan brukes når du er på reise. Trenger du ekstra penger når det brenner som verst? Les videre, vi vet vi kan hjelpe deg.

Lest? Sommerferie-budsjett – har du kontroll? 

Bankene anbefaler deg å ta med ett VISA-kort, samt ett ekstra-kort, om uhellet skulle være ute, at du blir fra stjålet eller mister det første. Bankene anbefaler også at du tar ut kontanter på destinasjon, og betaler med kort på stedet, om mulig.

Bruk uansett kortet ditt med omhu. Ved en betaling skal du holde kortet, ingen andre.

Da skal verken servitør eller den ansatte i resepsjonen på hoteller der du bor, ta med seg ditt kort på bakrommet for å gjøre transaksjonen, den skal forgå slik at du ser hva som skjer.

Lite penger i sommerferien?
Foto: Pixabay.com

 Det er lett å tro at pengene skal vare til sommerferien og kun det, men de fleste vet det kommer dager etter sommeren også. Da er det viktig å vite at man faktisk har både til salt i maten og en ekstra slant til overs, om noe uforutsett hender. Sparing er et ord mange kjenner, men som ikke blir brukt.

Lite penger i sommerferien?

Det er utelukkende sparing som skal til for at man får bedre råd over tid. Å gjøre kloke og disiplinerte økonomiske valg gagner deg på kort og lang sikt. Bruker du kun dine egne penger og ikke bankens – vil du før eller siden få betydelig bedre råd. Men, noen ganger er det tvingende nødvendig å gjøre ting på en smidigere måte. Så lenge man vet hva man skal ut med og makter å betale tilbake i tide – er det ikke noe stress.

Om du reiser på hytta, velger fjelltur, biltur, å reise på storbyferie eller ‘øy-loffing’, alt, koster penger. Du trenger mat og et sted å sove. Få steder får du noe gratis, derfor er det så viktig å forberede seg godt før avreise.

Søker du de mest seriøse aktørene i et tøft marked, får du selvsagt gode betingelser på lån – for å gjøre reisen og sommerferien perfekt. Sammen med rette reisefølge, er det kipt at pengene stopper opp allerede tredje dag, på en fjorten dagers tur. Enig?

Har du riktig bankkort med førtifem daggers kredittramme, kan du betale oppholdet og gaven til kjæresten, vel vitende om at du har god tid til å gjøre opp for deg. Men sørg for å notere deg summene, slik at du vet hva du skylder.

Lest? Sommerens begivenheter står i kø!

Det er fortsatt mange som tror at man kan spille og vinne seg til et liv i luksus. Vel, det er en sannhet med noen modifikasjoner, fordi det er alltid noen som vinner, men de aller fleste må finne seg i å jobbe hardt og lenge for en ekstra skjerv. Å satse kjerring og unger på “Black Jack” eller casino, og tro det er veien ut av et økonomisk uføre, er som å pisse i buksa for å holde varmen. Drømmen blir ofte kort.

Vi nordmenn elsker sommeren, men aller mest sommerferien. Derfor bør det være den tiden av året du har aller mest penger, samtid nok til til å bruke dem til det som passer deg best.

Om du skal ta med kjæresten til New York, Barcelona eller Roma, reisen blir ikke mer romantisk enn hva man gjør den til selv – men, har du disse ekstra kronene tilgjengelig, for å gi henne gaven hun fortjener, vil turen bli et minne for livet, som er verdt den prisen.

God tur og god fornøyelse!

Vargas

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Manchester United – Zlatans erstatter hentes fra Madrid

Sveriges mest kjente idrettsutøver sammen med Bjørn Borg, er Zlatan Ibrahimovic. Hans eventyrlige karriere går mot slutten. José Mourinho og...

Lukk