Du går på skole 6-8 timer hver dag, du jobber kanskje opp mot 45 timer i uka, vasker tøy, lager middag, rydder og sover. Litt for lite. Er det virkelig dette det handler om? Er det det som er meningen med livet? Slik ser hverdagen ut for veldig mange, men må det være sånn?

– Det kommer litt an på situasjonen. Er du singel og er uten gjeld så har du mange muligheter. Er du i forhold, er arbeidsledig og i tillegg har banklån til pipa så sitter du vel egentlig med skjegget smekkfullt av postkasser. Eller med skjegget i postkassa som er det egentlige begret på å ha store problemer.

Bruker du litt av dine tilmålte dager til å gjøre dagen lit bedre for andre, så vil du merke at livet går litt lettere.

Alle må ha en viss inntekt, ihvertfall tilgang til penger for å leve.

– Mat koster ikke all verden, men er allikevel en stor del av utgiftsposten til de fleste husstander. Derfor må man også tjene penger for å få tak i mat. Har man små utgifter, ikke lån og ingen andre å betale for, kan det være nok med en halv stilling, da jobber man plutselig under 20 timer i uka. Brått så har du masse tid til rådighet, men dertil mindre inntekt naturlig nok.

 Emilie 19

Foto: Copyright Morten Pettersen

– Ferie og fritid er dyrt, hovedsaklig fordi man får så masse tid til å bruke penger. Er man på jobb gjennom store deler av dagen, vil det ikke være nok tid til å bruke like mye.

Tenk over så kort livet ditt egentlig er, tenk over hvor mye du har lyst til å gjøre. Du bør gjøre det nå, før det er for sent.

Skulle ikke du til Australia? Du skulle jo kjøre USA på langs, se Island og ri på kameler i Egypt, når skal du få tid, når skal du få råd?

http://www.youtube.com/watch?v=Ut-irAMut5A

Planlegger man livet i grove trekk. Studere, jobb under utdanningen, bli ferdig med utdannelse, jobbe mest mulig, spare mest mulig. 50 til 55 år, leve livet i frihet fra alt annet og bare surfe på en frihetsbølge resten av livet.

Underveis vil livet ta uante vendinger, du blir kanskje gravid, du forelsker deg i studietiden og blir boende på et annet kontinent i mange år. Man må ta høyde for at ikke alt går som du planlegger eller forventer.

– Sørg for at du lever i tiden- lev livet ditt hver eneste dag, sørg for å ha hårete mål, men ikke vent til i morgen med det du kan gjøre i dag. Disse dager som kommer og går, er jo selve livet. Muligens patetiske floskler du har lest så alt for ofte, allikevel er det nå sånn det er da.

Det i seg selv er jo selvsagt verdt å leve for. Alternativet er jo litt verre. Husk at livets vei er uransakelig du vet ikke når det hele er over…

 Vargas

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Kan det bli for mye Carl I Hagen?

"Skal vi Danse" er tilbake på skjermen, men ikke alle danserne er like velkomne som andre. Kan det ikke rett...

Lukk