Minst syv er drept og nær femti skadet, flere av disse alvorlig.

London er preget av enda et angrep, London ble rammet i mars, der tre mennesker mistet liv, deretter ble Manchester offer for en gal manns verk, nye tjuetre mennesker ble drept og svært mange alvorlig skadet.

Sent lørdag kveld ble London igjen rammet av ondskapsfull terror der angriperne brukte en varebil og lange kniver som lignet macheter ifølge øyenvitner. For å gjøre mest mulig skade på så mange mennesker som mulig.

Les gjerne: Skremmer terroren deg fra å reise? 

 "why are you taking pictures?" the policeman asked

Russell Shaw Higgs via Compfight 

Politiet var raskt på stede og fikk tatt ut de tre angriperne, men tilbake lå altså en rekke drepte sivile. Politiet i London for skryt sammen med annet hjelpemannskap, det skal ha gått 8 minutter fra alarmen gikk, til de tre var skutt og drept.

Londons innbyggere er i sorg, de er forbannet og forlanger nå at krigen mot islamistene trappes kraftig opp. Det er bare få måneder siden London ble angrepet, nå skjer det samme igjen, nesten på samme måte. Innbyggerne er rasende og politikerne lover å gjøre tiltak for å stoppe galskapen.

There is too much tolerance. We cannot and must not pretend that things can continue as they are, enough is enough!

Theresa May (statsminister)

Norske politikere og NATOs generalsekretær, Jens Stoltenberg fordømmer det feige og brutale angrepet på sivile. De maner til enda tøffere tiltak mot terror og sender samtidig sine kondolanser til det britiske folk, og i London spesielt.

Mange stiller seg spørrende til at man ikke har kontroll på ytterliggående islamistiske krefter som holder til i Storbritannia, må det ikke etterretning til, når det kommer så hyppige angrep mot et mål?

Problemet med London er antall innbyggere med svært mange nasjonaliteter. Noen går dessverre under radaren til etterretningstjenesten. Mer enn 3000 personer jobber på spreng med å avdekke, infiltrere og stoppe planlagte terrorangrep, men ikke alle blir stoppet.

Å hindre at mennesker kjører over en bro, bråstopper og begynner å skyte vilt og hogge ned tilfeldige mennesker på sin vei, er nesten umulig. I skrivende stund pågripes det fortsatt involverte, etter terroren mot London Bridge og sentrale deler av London sentrum, få timer etter angrepet fant sted.

Foreløpig er det ingen endringer i trusselbildet mot Norge, som per dato er moderat.

 

Vargas

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Her kan DU bo – om du melder deg på Farmen 2017

Det blir en endring i handling og dagligliv for de 14 deltagerne som er så heldig å få være med...

Lukk