Lyver du for partneren din? Å bli tatt i en real løgn mot den man deler seng med, kan være starten på slutten på forholdet, alt etter hva innholdet i usannheten er. 

Lest? Vold – lar du deg bli mishandlet?

Det finnes mange gode grunner til at man velger en hvit løgn, framfor å si den brutale og kanskje smertefulle sannheten – særlig om man oppriktig bryr seg om vedkommende.

Om han spør: «Ser jeg ok ut i denne rosa skjorten, kjære?» Så svarer du heller med en forskånet usannhet, f.eks slik: «Du ser bra ut, men kanskje du skulle ha tatt den blå, som passer bedre til de buksene der.» Valget blir enkelt for mannen som vet lite om slikt. Og du har berget situasjonen for begge.

En løgn er en usann påstand eller erklæring fremstilt som en sannhet. Løgn foregår mellom mennesker når løgneren uttaler noe han eller hun vet er usant, med den hensikt å få noen til å tro det er sant.

Lyver du for partneren din?
Married couple have open relationship for Hannah Ferrett

Løgnen får større konsekvenser i det øyeblikket den er ment til å skjule noe langt verre, som utroskap, eksempelvis. Særlig om han er sjalu i utgangspunktet og velger å bruke vold som kommunikasjonsmiddel.

Lyver du for partneren din?

Da skal man være sikker på å ikke bli avslørt, om man farer med bevisste løgner. Faktisk så kan det koste deg livet. Mang en kvinne har fått livet avsluttet – nettopp fordi hun ville ut av forholdet, og ble tatt i å lyve. Han taklet ikke løgnen og tok livet av henne, i noen tilfeller også av seg selv. Brutalt, men sant.

I de aller fleste forhold der begge ønsker det skal vare lengst mulig, fungerer det best med å være ærlige med hverandre. Tillit kommer ikke av seg selv og man skal ha selvdisiplin og moral for å faktisk snakke sant, der situasjonen enkelt kunne vært langt enklere med en liten uskyldig løgn.

Politikere for eksempel, pynter på sannheten eller lyver så det renner av dem, så snart de får en sjanse. Nettopp fordi at hvert enkelt politisk parti, vil ha flest mulig stemmer ved valget, fordi stemmer gir makt. Dessverre er det akseptert at politiker vrenger på sannheten.

Lest? Aldersforskjellen viktig? 

Noen tillater og tåler at kjæresten eller ektefellen tar en løgn med jevne mellomrom, fordi vedkommende velger å gjøre det selv også. Problemet med en ekte løgner i kommunikasjonen mellom to som lever med hverandre, er at man til slutt ikke husker alt man har valgt å ikke fortelle sannheten om. Da vil man kanskje lyve til flere og man blir snart tatt med buksene nede – som en løgner.

Man kan trygt si at det er en uvane å lyve framfor å fortelle sannheten.

En person som viker unna krevende og vanskelige situasjoner, fordi vedkommende er konfliktsky eller ikke tør å stå for egne meninger, velger ofte å heller lyve enn å fortelle sannheten.

Vil du framstå som en pudding, kan du bare fortsette å lyve. Vil du framstå med ryggrad og stå for det du mener, bør du fortelle sannheten. Hver gang du åpner munnen. For din egen skyld.

Vargas

Translate »

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Stjernespiller tapt for Liverpool!

Philippe Coutinho (25) skal ha levert inn transfer request, som betyr at han ønsker å forlate klubben og heller spille...

Student og dårlig råd? Les!

Student og dårlig råd? Les! Alle studenter har en ting felles, en anstrengt økonomi gjør at man blir en mester...

Lukk