Matpakken! Dette norske fenomenet lever i beste velgående. Et eller annet pålegg, ofte svett ost, servelat (også et norsk fenomen) eller kokt skinke, klemt i mellom to skiver med brød, pakket i matpapir, en brødpose eller i beste fall en lufttett matboks.

Svenskene, med sine varme måltid, både til lunsj og middag og alle andre nasjoner, ler nok av oss for å ikke ha kommet videre med vår matpakke-rutiner.

Men hva gjør man når sulten herjer i kroppen og det er flere kilometer til nærmeste kantine, 7 – Eleven, Deli de Luca eller bakeri? Man smører matpakke og lar verden fare. Å sulte er ingen løsning for verken skolebarn eller lærere – uten muligheter til å innta et måltid på annen måte, enn gjennom dem medbrakte matpakken.

Selvsagt finnes det enorme muligheter hva matpakken angår.

Du kan med fordel bake brødet selv, det er både sunnere og billigere enn kjøpe-brød, og dermed dandere all verdens smørbrød med både egg og karbonader. Mulighetene er uendelige. Dessuten finnes det et stort antall bokser som gjør det mulig å bringe med seg alt annet enn nettopp matpakke.

Matpakken!

Kyllingsalat, Cæsar- eller annen type salat, med svin, bare grønt eller til og med fisk. Da blir det ikke lenger den beryktede matpakken, men en fullverdig lunsj.

Mat må vi ha, selv om det ikke lar seg gjøre å kjøpe lunsj der du holder til på denne tiden. Er det faktisk bare fantasien som setter en stopper for hva du skal spise midt på dagen. Det er ofte både dyrt og usunt å kjøpe lunsj hver eneste dag, særlig på kiosker og bensinstasjoner.

Skole- og bedriftskantiner noe billigere, men det blir tusenvis av kroner i løpet av et helt år, å kjøpe lunsj hver eneste dag. Lærer du deg gode vaner på kjøkkenet, kan du faktisk glede deg til lunsjen, hver dag. Du trenger i utgangspunktet to ting for å lykkes.

Kreativitet og nok tid til å snekre sammen en velfortjent matpakke, eller annen type lunsj. Noen velger å gjøre alt klart dagen i forveien, fordi at tidspresset er større om morgenen.

Er du en forelder som sliter med å gjøre gode nok matpakker til barna, kjøp flere bokser i flere størrelser, de fleste er ikke større enn at det er plass til to slike i ranselen.

Kutt opp frukt, grønnsaker eller lag wraps med noe digg, smør noen gode skiver med hardkokt egg i skiver mellom grovt brød, og barna vil glede seg til lunsj.

Noen av disse boksene har egne rom for bær som kan nytes i løpet av dagen. Nøtter, sukkererter, druer, reddiker, eplebiter eller gulrotbiter? Det man fristes å ta med i matpakken den dagen.

Derfor vil matpakken slik vi kjenner den, forbli endel av vår hverdag, også i dagene som kommer. Det er helt opp til deg hva du gjør ut av din matpakke. Mulighetene er enorme.

Overraske deg selv med å fornye matpakken innimellom, enten med et nytt pålegg eller kanskje en yoghurt ved siden av. Husk at friskt vann fra springen er gratis og best for kroppen.

Nyt dagen, nyt matpakken.

Vargas

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Wayne Rooney til Liverpool?

Unge Wayne Rooney, startet som kjent sin karriere i sin hjemby Liverpool, men i Everton. Nå kan sirkelen være sluttet...

Lukk