Mens vi venter på døden. Er du redd for å dø? Tenker du på døden? Disse spørsmålene har de fleste stilt seg. Noen tror at det er liv også etter døden, andre tror at nok er nok.

Men mens man går og venter på døden så bør man kanskje et par ganger i livet- tenke over hva har man fått utredet? Hvor skal jeg videre, og har jeg hatt et godt og rikt liv, har jeg gjort nok for andre? Har jeg vært en god forelder, sønn eller datter?

Det er helt sikkert mennesker som har et helt avslappet forhold til døden, kommer´n så kommer´n. Lite å få gjort med. Men håper det drøyer så lenge som mulig, så man rekker over det man skal.

Og noen har et helt religiøst forhold til døden. Når man dør, da skal man » hjem til Gud».

Jeg har selv hørt utrolige fortellinger om mennesker som ikke var troende, men ble det på dødsleiet. I siste åndedrag ble det sagt: «Hent meg hjem, Herre»!

Mens vi venter på døden
Foto: Flickr.com

Mens vi venter på døden.

Tror du på det? Vel, jeg tror på det og jeg tror at det er » noe der». Som våker over oss, og vil oss vell. Kall det gjerne en Gud. Men om det er liv etter døden er ikke godt å si. Man må nesten bare vente å se…

Jeg har et meget spesielt og godt forhold til musikk. Alt fra Judas Priest til Andrea Bocelli. Men når man snakker om liv og død, så er Odd Børresen sine viser helt fantastiske.

– Er du så uheldig å miste din livsledsager, så er det du selv som må komme deg videre i livet for å komme over sorgen. Etter en tid vil du ha behov for å kunne kjenne glede, og å bli elsket igjen. Du trenger noen å elske selv også. Derfor bør man uansett hvor mye man savner den man mister, uansett når i livet det skjer- søke ny havn.

Han skriver og synger mest om livet og hvor godt det er å leve. Og han skriver om evigheten. Det er lenge det. Man er jo død i hele evigheten. Derfor er det så viktig å ta vare på livet man har fått i gave fra Gud, eller fra far og mor etter hva man selv velger å tro på. De fleste er jo født av en mor sånn fysisk sett da…

Fantastiske Eli Ryggs bok «Typisk Oldemor» er verdt å lese.

Den gir meningen med døden på en behagelig måte. Den fleipes ikke bort, men det er en bok med glede og humor. Det er viktig å snakke om døden for alle, og kanskje spesielt for de som går gjennom livet og har en så sterk dødsangst at livet blir ødelagt.

Jeg mener at livet er for kort til å grue seg til å dø. Døden kommer til oss alle, men lar du for mye av tankene sirkle rundt angsten for å dø, så kan det ødelegge for deg og de rundt deg. Prøv å la døden være en del av livet. En følges venn som er en endestasjon, langt inn i framtiden.

– Det er også en naturlig del av livet at de eldre dør, vi savner de som går bort og slekt skal følge slekters gang. Det er langt verre når rekkefølgen blir endret og man mister sitt barn.

Verre sorg i livet kan ingen foreldre tenke seg. Derfor skal man gripe dagen og nyte hver eneste dag som en gave, gjøre livet til en fest og gjøre alt du kan for å ha et rikt og godt liv sammen med de du er glad i.

Livet er ikke så verst, ta derfor godt vare på det.

Vargas

Translate »

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Renta stiger som forventet- er du forberedt?

  RENTEN SKAL OPP, OPP OG OPP   Norges Bank valgte torsdag å sette opp styringsrenten med 0,25 prosentpoeng til...

Reality TV gir SEX-press

- Hvorfor kan ikke reality deltakerne ha sex foran kamera? Det er jo det seerne vil ha? Eller er det...

Lukk