Sommeren er over og høsten står klar med mørke og kulde. Akkurat som samme tid i fjor. Knappe fire måneder igjen til jul. September kan gi noen fine høstdager, men sommeren er over for i år. Heldigvis for mange.

Sommeren stiller for mange krav. Krav om dyre og lange ferier, krav om lykkelige barn som skal ha alt. Endelig kan man sette seg ned foran peisen, med levende lys, et glass med noe rødt og en god bok. Kanskje med kjæresten i armkroken, om forholdet klarte seg gjennom sommerens sus og dus.

Sitte foran varmen er mye billigere enn å reise med fly til Spania, ferge til Danmark eller camping-tur til Sverige. Vel, det kommer an på hva du har i glasset. God rødvin eksempelvis, kan være jævlig dyrt. Skal du nemlig være økonomisk anlagt i tiden som kommer – bør du handle julegavene allerede nå.

Noe som kunne gjort deg enda mer formuende, var åpenbart å droppe julegavene i år. Men det kommer du neppe godt ut av. Spesielt hos svigermor, og hun er det som kjent klokt å holde seg inne med. Enn så lenge.

Christmas Tree Shopping

Barry Cruver via Compfight

Day 304

Wouter de Bruijn via Compfight

Gjennom de neste fire månedene får du sikkert en lønning i hver av disse. Fordeler du f.eks 2000 kroner per måned, har du brått 8000 kr å handle julegaver for. Da trenger du et solid kredittkort som gir deg rentefrie måneder som igjen gir deg handlefrihet. Jo, for dritten må jo betales før eller siden. Sett pengene til side og bruk heller kortet.

Har du en partner med fast inntekt, som også vil bidra til å opprettholde kongerikets desember-pengegalopp på svimlende 50 milliarder kroner, har dere brått 16.000 kroner å handle julegaver for. Gaver som deles ut til folk som sannsynligvis ikke trenger noen av alle de gavene de får. Men det er jo ikke deres skyld mener jeg. Samfunnet, det norske penge-jaget i desember er som kjent usmakelig og feil.

Barn som får så mange julegaver at de ikke rekker å pakke dem opp, bør få slippe. Kjøp heller færre, bedre og smarte julegaver.

Penger for eksempel. Sett noen kroner inn på et fond med liten risiko, merket med barnets navn, og la vedkommende få tilgang til formuen når han eller hun skal på date med sin første kjæreste, etter fylte 18 år. Problemet med den gaven er at den er svært lite spennende hver eneste julaften fram til da. Om du ikke er riktig kreativ og lager et gavekort, med skrapelodd fra norsk Tipping, som trøst. Da kan vedkommende bli millionær før julenissen har fått igjen pusten.

Husk å bestille julegavene på nett i god tid før jul. Tenk så pinlig å ikke få gavene til svigermor fram i tide. Det kan bli skilsmisse av mindre, om ikke din utkårede får alt hun har skrevet ned på ønskelisten og enda noen overraskelser til.

Da trenger du i hvertfall god fantasi, hard hud og tidenes beste kredittkort.

God jul!

 

Vargas

Translate »

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Treningstøyet du vil elske å bruke, gang etter gang …

Norges kanskje mest fargerike og spennende kolleksjon hva treningstøy og fritidsklær angår, kommer fra Bergen. Brazfit-utvalget treningstøy er nemlig lagt...

Voldtekt – som far så sønn

Menn som ikke forklarer sin sønn eller sønner hvordan en kvinne skal behandles, har mindre forutsetninger for å vise respekt....

Lukk