Ny vinner av prisbørsen! Til jul var det KIWI som var lavest på matprisene i Norge, nå er det en ny kjede som kommer best ut. Rema 1000 er tilbake på tronen som landet billigste lavpriskjede – i følge VG.no

Lest? Billigste julemat? Her er vinneren!

KIWI har lenge hatt et betydelig bedre renomme enn sin argeste konkurrent, og slik er det fortsatt – etter at Reitangruppen gjorde en generaltabbe da de fjernet en rekke lokale produkter fra sitt sortiment, samtidig som de introduserte Æ-appen, som heller ikke imponerte så mange.

Nå har fisen fått en annen lyd, trønderne er tilbake på toppen av tronen som Norges billigste kjede, slik de har vært gjennom mange tiår. Nå er det plutselig KIWI som har en jobb å gjøre, nemlig å ta tilbake den gjeve anerkjennelsen de fikk før jul.

Ny vinner av prisbørsen!

Av totalt 90 produkter, skiller det ikke mer enn drøyt tjue kroner, men over tid, vil det selvsagt bli mye penger av det. All den tid prisene forblir slik de var når denne undersøkelsen ble gjort 19. februar. Det vet vi med sikkerhet at de ikke blir. Nå går det raskt mot påske, og tro ikke at KIWI – lar Rema 1000 få lede an som Norges billigste kjede, uten kamp.

Vi har faktisk fått e-post fra KIWIs egen prissjef, Tone Solum Lund, som ikke var særlig begeistret for vårt forrige innlegg, publisert for få dager siden, hvor vi fremhevet COOP Extra som en verdig kandidat og konkurrent til Rema 1000 og KIWI. Prissjef, faktisk. Vi undres på om den stillingen finnes hos de andre kjedene også.

Ny vinner av prisbørsen!

KIWI har svært like priser som Rema 1000, det er kun på noen få produkter, som O’boy, stjernebacon, Jif skurekrem og tannkrem hvor Rema er billigere. Bor du nærmere en KIWI enn en Rema 1000-forretning, bør du selvsagt holde deg der du er.

Snart går priskrigen inn i en meget avgjørende fase, smågodt-prisene kommer til å dumpes, og du vil garantert finne nesten gratis Solo, Kvikk Lunsj og Appelsiner hos din nærbutikk. Også prisen på grillpølser dumpes før påske.

I følge VGs matbørs, er det COOP Mega som kommer dårligst ut. Den type butikk satser på et rikere utvalg, framfor lavpris. Rema 1000 slår KIWI marginalt, med COOP Extra på tredje, Spar og Meny kommer på de neste plassen, hvor Mega altså har en jobb og gjøre som jumbo.

Vi merker oss at KIWI ikke slår rivalen Rema 1000 på én eneste vare. Det må være et hardt slag for Tone Solum Lund, prissjef i KIWI, og hennes kolleger i grønt.

Vi gratulerer Rema 1000 med seieren, men sender en kaktus i posten, for å markedsføre seg for kjeden med «Bare Lave Priser» når de faktisk kjører ulike tilbud, slik som de fleste andre kjedene, hver dag, året gjennom.

Kilde: VG.no

Vargas

Translate »

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Vårkåt?

Vårkåt? Bor man i Norge, er det ikke lett å kjenne etter for hete følelser slike som kun en sval...

Opprør i Manchester United?

José Mourinho ser ut til å miste garderoben igjen, Paul Pogba ble vraket til kampen i Sevilla hvor Manchester United...

Lukk