Pedofili en psykisk lidelse? Den franske presidenten bør vaske munnen sin.

– Du snakker pisspreik, du kan ikke bekrefte noe. Du er pedofil, jeg er dypt overbevist om det. Jeg har sett bevis for det, men jeg vil ikke fortelle hva slags bevis. Men jeg er dypt overbevist om at du er pedofil, skal Sarkozy ha sagt, etter sigende for å illustrere hvor latterlig han fant beskyldningene mot seg selv. Pedofili en psykisk lidelse? Eller en pervers legning? De lærde strides.

Ifølge det franske nyhetsbyrået AFP skal han videre ha sagt «Verden er blitt helt gal». Da han forlot pressekorpset, skal han ha sagt:

– Ser dere i morgen, pedofile venner. For en komplett idiot!

Er man pr. definisjon pedofil når man laster ned nakenbilder på ulovlige pornosider på nettet? Er man samfunnets verste fiende når man lider av denne psykiske lidelsen? Bør det innføres dødsstaff for mennesker som utfører pedofile handlinger?

Her er det nok veldig mange som vil svare et rungende JA på alle tre spørsmål.

Men- var ikke den pedofile engang barn? Og hva har skjedd siden da? Skal ikke den pedofile få en rettferdig dom?

Hva gjør at et menneske “vipper over på feil side”- og blir tiltrukket av barn og ikke voksne? Pedofili en psykisk lidelse? Eller bare ren og skjær ondskap.

Mange vanskelige spørsmål på et ømtålig, vanskelig og svært alvorlig tema.

Jeg spør fordi jeg ikke vet og vil vite hvordan er det mulig. Har den pedofile barn selv- uten å forgripe seg på de? Og kan den pedofile være kvinne? Pedofili en psykisk lidelse?

Hva er pedofili?

Pedofili er en parafili der personen er seksuelt tiltrukket primært eller utelukkende til prepubertale eller peripubertale barn. Pedofili er klassifisert som en psykisk lidelse av standard diagnosehåndbøker som DSM IV og ICD-10. En person med denne tiltrekningen kalles pedofil.

I motsetning til den generelt aksepterte medisinske definisjonen, brukes begrepet pedofil også hverdagslig om voksne som er seksuelt tiltrukket til barn eller tenåringer under den lokale seksuelle lavalderen, og om personer som har forgrepet seg seksuelt på et barn. Pedofili en psykisk lidelse? Kanskje en snev av sinnssykdom?

Begrepet paedophilia erotica ble lansert i 1886 av Richard von Krafft-Ebing, en psykiater fra Wien, i boka Psychopathia sexualis– Han ga de følgende karakteristika:

  • Den seksuelle interessen er til barn, enten prepubertale eller i begynnelsen av puberteten
  • Den seksuelle interessen er den primære, altså utelukkende eller hovedsakelig til barn
  • Den seksuelle interessen vedvarer over tid

Fordi denne definisjonen inkluderer mange tenåringer og prepubertale, spesifiserer enkelte eksperter at interessen må være til barn som er minst fem år yngre enn personen fordi de mener tiltrekning til mindreårige er mer vanlig blant unge mennesker.

Voksne som er seksuelt tiltrukket av barn ble fordelt i følgende kategorier av Krafft-Ebing:

  • a.) pedofil
  • b.) surrogat (det vil si at barnet anses som surrogat for et foretrukket, ikke-tilgjengelig voksent objekt)
  • c.) sadistisk

Hentet fra Wikipedia

Pedofili en psykisk lidelse?

Umistelige barn

De aller fleste greier ikke å forstå det med beste vilje, hvordan noen i det hele tatt vil kunne klare å forgripe seg på det dyrebareste som finnes. Våre barn er viktigst i verden. og vi vil de bare vel. De aller fleste av oss. Umistelige barn vi elsker enn livet selv.

Jeg har barn og de er det kjæreste jeg har. Man kan ikke sette seg inn i en situasjon der man opplever at, sitt eget kjøtt og blod- blir seksuelt misbrukt av et annet voksent menneske. Det må være foreldres verste mareritt.

Men det skjer. OG det skjer oftere og oftere …

Hva skal man gjøre med overgriperen? De er absolutt lavest på rangstigen i fengslet-

Mens den respekterte fagmannen underviste og holdt foredrag om barneoppdragelse, satt han hjemme og lastet ned flere hundre tusen overgrepsbilder.

Psykisk lidelse

Etter pågripelsen av den høyt betrodde psykologen, som har vært familie- og barne-terapeut i en årrekke, er kolleger og venner i sjokk. Pedofili en psykisk lidelse?

Flere kilder VG Nett har vært i kontakt med beskriver den personlig kristne terapeuten som en snill, humoristisk og faglig dyktig mann.

– I lys av størrelsen på beslaget, mener vi det er snakk om et nettverk. Han er i tillegg til besittelse også siktet for distribusjon, sier politistasjonssjefen og legger til at de ikke kan utelukke flere pågripelser i denne saken, sier Politistasjonssjef Jørn Schjelderup.

Mannen sitter nå varetektsfengslet i fire uker med brev- og besøkskontroll, samt forbud mot å bruke internett.

Det er sikkert synd i mannen- og han har sikkert noen som er glad i seg- Men jeg føler ingen sympati. Bare kvalme egentlig-

Det med dødsstraff- var kanskje ikke så dumt det?

Er du redd?

Er du redd, ensom eller trenger noen å snakke med- ta kontakt med meg og jeg kan sette deg i kontakt med voksne som gir deg trygghet, og ei hand å holde i-

 Og hadde jeg vært fransk så hadde jeg vært flau over min president…

Norskuganderen (23) skapte frykt på en rekke skoler i Oslo-området i sommer. Politiet mener han har antastet minst ti skolejenter.

Forsvarer Øivind Østberg har forklart VG at hans klient nå får behandling i fengselet.

– Han føler allerede at behandlingen langt på vei har hjulpet ham.

23-åringen selv uttalte følgende til VG 11. november:

– Jeg får god hjelp, og øyner håp om at jeg skal klare å forandre meg, og at jeg aldri kommer til å gjøre slikt igjen.

Kan man behandles godt nok til å aldri forgripe seg igjen?

Vargas

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Ansatte må ha skilt som viser BH størrelsen

Undertøyskjeden "Change" i Sverige pålegger sine ansatte å gå med skilt for å vise størrelsen på puppene sine i form...

Lukk