Endelig klart for verdenspremière på den amerikanske versjonene av «Menn som hater kvinner», basert på boken av avdøde Stieg Larsson. Den første amerikanske filmen om Lisbeth Salander i trilogien «Millenium.   «The girl with the dragoon tattoo». Filmens regissør er David Fincher.

– Klippet fra filmen » The girl with the dragon tattoo»  viser tydelig at det er mange likhetstrekk med originalfilmen, heldigvis. Og det skulle bare mangle. Mange millioner mennesker har lest mange millioner bøker av trilogien til Stieg Larsson. Og enda fler har sett de fantastiske filmene basert på de eventyrlig spennende bøkene.

Nå er den amerikanske utgaven klar, og det med Rooney Mara og Daniel Craig som henholdsvis Lisbeth Salander og Mikael Blomkvist.

For de fleste som har sett den svenske utgaven så vil nok Lisbeth Salander være Noomi Rapace som skal ha mye av æren for at filmene ble en suksess verden over.

Rooney Mara er en glitrende skuespiller, som gir filmelskere historien på nytt, men på sin egen amerikanske måte i sin skikkelse av Lisbeth Salander.

I rollen som Millenium gründer ser vi Daniel Craig fra 007 James bond, som Mikael Blomkvist.

Filmen ble spilt inn hovedsaklig i Sverige i fjor, men David Fincher og co gjorde også opptak av en scene på Gardermoen 19. april i år.

– Blomkvist har noe motvillig gått med på å jobbe for overhodet i det dysfunksjonelle Vanger-dynastiet, Henrik (Christopher Plummer), som ønsker å finne ut hva som skjedde med niesen som forsvant sporløst fra godset for over 40 år siden.

Belønningen Blomkvist lokkes med er tilgang til informasjon som kanskje kan gjenopprette hans tapte ære som gravende journalist.

Men som i den skandinaviske filmversjonen er det ikke kriminalintrigen som holder oss fanget. Denne gangen er spenningen knyttet like mye til det filmatiske resultatet, og Fincher skuffer ikke.

Daniel (Blomkvist) Craig er i det hele tatt ganske tilbakelent i denne rollen, og gir Rooney (Salander) Mara plenty med spillerom i tittelrollen. Og hun er ikke vond å be.

Stellan Skarsgård spiller rollen som Martin Vanger.Robin Wright, Christoper Plummer, Joely Richardson, Steven Berkoff, and David Dencik er andre medvirkende i den amerikanske utgaven av » Menn som hater kvinner».

«The Girl with the Dragon Tattoo», som blir markedsført som årets «feelbad» film, har premiere 21.desember.

Om du ikke har sett originalfilmen eller ikke lest bøkene så har du gått glipp av god krim. Jeg anbefaler å lese bøkene først, og så se filmene.

Jeg gleder meg til å se Finchers film om Lisbeth Salander. Enda det vil være Noomi Rapace som er Salander for meg. Det var hun som gjorde den originale trilogien og hun har siden slått gjennom som en av Hollywoods mest ettertraktede skuespillere etter suksessen som Lisbeth.

 

Vargas

 

Translate »

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Nå haster det med julevask, 7 slag kaker og julegaver til alle

Får du en bedre jul om alt er på stell, og så perfekt som mulig før jul? Vel, det er...

Disse blir styrtrike på julehandelen

  HERCULES Det er ikke alltid en person som står bak en butikk, en kjede eller en forretning. Det er...

Lukk