Priskrigen er ikke over – ny prisvinner! Ifølge VG.no er det ikke lenger Rema 1000 som er billigste dagligvare kjede, nå er det argeste konkurrent KIWI som best på pris. På høstens pristest er det små marginer, men likevel en klokkeklar vinner. 

Men som så ofte før, skiller det bare 23 kroner på 85 forskjellige varer. Sammenligner man vinneren KIWI med taperen COOP Mega, er det drøyt 400 kroner å spare – ved å handle hos den rimeligste kjeden.

Rema 1000 hadde et dårlig år i 2016, så langt i 2017 har det vel heller ikke vært noen stor suksess og jubelbrus på Lade gård, med omfattende svikt i omsetningen til tross for en rekke ny butikk-etableringer.

Et tankekors at kjeden og dermed Reitan-familien, tjener mer penger enn noen gang. Da er det fortjenesten på hvert enkelt produkt Rema selger, som gir gode tall på bunnlinja, kampen mot KIWI og det å være best på pris er kanskje ikke så viktig lenger for Trondhjem-familien?

Priskrigen er ikke over - ny prisvinner!

Kolonialmajor Odd Reitan har i hvert fall ræv full av jobb, og et ansvar for å komme tilbake som lavpris-Konge, nå framstår hele Reitan-klanen som grådige kakser som har blitt tatt på fersken med begge nevene i honning-krukka.

Priskrigen er ikke over – ny prisvinner!

Skjønt, det koster å være storkar – Odd Reitan bestilte seg i sommer ny privatjet, som kostet 292 millioner kroner, da kan det kanskje være «smart» å dra inn litt ekstra kroner og øre i hver enkelt butikk.

Hadde Reitan-mafiaen ønsket å være billigste kjede gjennom Rema 1000, hadde de kunnet ha vunnet denne konkurransen lett. De har både vilje, kunnskap og penger nok til å knuse KIWI, men de synes det er så deilig å tjene millioner av kroner hver eneste dag – og du er med på å finansierer festen.

Rema 1000 har også en jobb å gjøre rundt sin egen troverdighet. KIWI knuser trønderne på kundetilfredshet. I følge Aftenpostens kundebaromoter for 2017, faller Rema 1000 som en stein. Æ-app og bestevennstrategien slo feil ut, noe kjeden selv har tatt selvkritikk på og endret kurs.

Bra Rema!

Heldigvis nærmer det seg høst, fårikålen er i diskene og folk flest ønsker å spare mest mulig penger igjen, ettersom sommerferien ble dyrere enn antatt, også dette året. Gjelder det å snu på krona og dra inn der det er mulig. Priskrig = kjøpefest.

Snart fylles butikkene med varer med jule-logo, tror julemarsipan fra Nidar er i hyllene første uken i oktober. Da senker kjedene prisen på utvalgte varer og det lønner seg å være årvåken igjen. Priskutt på sesongvarer blir aldri annonsert, kun justert på pris på hylle eller pallplass.

Uansett hvor stort matbudsjett du har – er det mer å spare på å sjekke bensinprisene, boliglånsrenta og strømprisene. Her kan du spare tusenvis av kroner per år, ved å være prisbevisst og nøye. Men mat må man og ha, og i skrivende øyeblikk er det KIWI som er billigst.

(prisen på bildet er hentet fra priskrigen før jul 2016)

Kilde: VG.no

Vargas

Translate »

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Bloggerne viser puppene

Bloggerne viser puppene. Hva er konsekvensene for at toppbloggerne som er forbilder for tusenvis av ungjenter, begynner å flashe seg...

Modne kvinner tenner unge menn …

Modne kvinner tenner unge menn. Voksne kvinner med erfaring vet hvordan menn i alle aldre tenker, og hva som skal...

Lukk