Smågodt til 60 kr kiloen er musikk i mange barn, unge og foreldres ører, men til bekymring for handelstanden. Priskrigen for julen 2017 er i gang! Å kaste varer etter kundene er ingen god butikk. Mega var først ute, men KIWI, Rema 1000 og COOP fulgte raskt etter.

[poll id=”58″]

Rema 1000 har hatt et forferdelig år, et annus horribilis, der markedsandelene har sunket, kunden har gått til konkurrentene og omdømmet har fått seg en skikkelig smell. Nå vil sikkert familien Reitan reise seg, parkere privat jetflyene og begynne å jobbe med det som er viktig i Rema – nemlig lave(re) priser enn de argeste konkurrentene KIWI og COOP-Extra.

Lest? Julegavene bør du bestille nå! 

Priskrigen for julen 2017 er i gang!

Priskrigen for julen 2017 er i gang!

Smågodt i løsvekt er en meget ettertraktet vare, lett å justere på pris og kundene kan gni seg på pungen, hele veien til tannlegen. Sukkerbombene i de karakteristiske små boksene med lokk blir billigere og billigere jo lengre vi kommer mot jul. Prisen varierer stadig, og prisdumpingen vil aldri bli annonsert, man må som kunde passe på selv, om man vil ha billig smågodt. Mega satt en pris på 3 kr hekto før helgen, men gikk så raskt tomme at kundene ble mer rasende enn fornøyd – særlig alle de som kom til tomme hyller.

Gjennomsnittsprisen ligger på ca. 80 kr kiloen, mot normalt 149.- per kilo for lakris fudge, myke krokodiller og melkepletter, blant masse annet. Er du litt årvåken i tiden fram mot jul, kan du finne en hel haug med langt rimeligere varer enn ellers. Også øl kan komme til å bli justert ned. På vinmonopolet selges nå sterk øl (over 4,7%) for lavere pris enn pilsner øl – med vanlig alkoholprosent i butikk.

Lest? Handler du julegavene på nettet? Her er det du bør vite!

Haloween er smågodt-høytid tilnærmet påske, men det er ingen grunn til å tro at prisen skal gå ned etter 31. oktober. Heller tvert i mot. Leter du nøye og studerer prisen på hylle-etiketten, skal du kunne finne nesten gratis risgrøt, ketchup, marsipan, surkål og julebrus om kort tid, og mange uker før jul.

Skal Rema 1000 gjeninnta tronen som Norges billigste lavpriskjede, bør de benytte sjansen nå og fram til jul, ved å senke prisene betydelig på varer som Ola og Kari Nordmenn bruker mest av. De sitter på en enorm formue, hver enkelt butikksjef i samtlige Rema-butikker over hele landet betaler en skyhøy avgift til familien Reitan. På bakgrunn av franchise-avtalen de skriver med kjeden når de starter opp en Rema 1000-butikk.

Nå haster det med å få ned prisen og det bør gjøres snarest, ikke bare på smågodt. Men også på frukt og grønt, kjøtt, flesk og andre dagligvarer.

KIWI gir seg som kjent aldri på pris, COOP-Extra tar innpå både Rema 1000 og KIWI, dermed har trønderne fått en massiv oppgave.

Julen 2017 bør være den viktigste og kanskje tøffeste for Colonialmajor Odd Reitan og hans forretningspartnere, sønnen Ole Robert og Magnus Reitan.

Har du troen på Rema 1000 som Norges billigste dagligvarekjede i framtiden?

Vargas

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
De ulovlige fantasiene …

De ulovlige fantasiene. Sex med en fremmed er mange kvinners våte drøm. Menn har også denne fantasien, men de har...

Lukk