Etter å ha selv røpet at Norge har et godt samarbeid med E- tjenesten i Pakistan er det ingen vei tilbake for en PST sjef som i lange tider har skapt bølger sin egen person. Helt alene. Dette skjedde under høring i Stortingets 22. julikomité.

E- tjenstenEtterretningstjenesten skal innhente, bearbeide og analysere informasjon om andre lands politiske og samfunnsmessige utvikling, intensjoner og militære styrker, som kan utgjøre en reell eller potensiell trussel mot nasjonale interesser.

PST: tidligere POT, skal forebygge og etterforske sabotasje, politisk motivert vold og tvang, samt lovbrudd mot statens sikkerhet og selvstendighet.

E-tjenesten har aldri selv bekreftet at de opererer i Pakistan – eller i noe annet land hvor det ikke står norske soldater.

Det var da Kristiansen skulle forklare SV-representanten Akhtar Chaudhry hvordan PST får informasjon fra Pakistan, at PST-sjefen uttalte seg om sin samarbeidspartner E-tjenesten. Dette er selvfølgelig svært alvorlig. Så alvorlig at PST sjefen går av med øyeblikkelig virkning.

Det kan ikke annet enn å være en lettelse for Janne Kristiansen og måtte gå av som leder for PST nå. Det må også være en lettelse for alle som er involvert i PST. De får inn ny ledelse som kan rydde opp etter en meget kaotisk periode.

Kristiansen har kommet med meget kontroversielle uttalelser en rekke ganger. Spesielt etter 22. juli.

Janne Kristiansen (59) tidligere leder i PST

 -Det er foreløpig ikke kjent hvem som tar over det tunge vervet etter Janne Kristiansen. Tidspunktet for en endring i politiets etterretningstjeneste er meget kritisk da dette er en periode det gjøres en evaluering for  innsatsen før 22. juli. PST har fått krass kritikk for ikke å avdekke den tiltaltes handlinger i terrorsaken, før aksjonene han utførte som krevde 77 menneske liv.

Derfor kan det ikke gå mange dagene før en ny PST sjef er på plass.

Vargas

Translate »

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Hvilken innstilling du har til livet avgjør hvordan du lever

  Du må lære deg å tenke positivt for å nå dine mål. Menneske hjernen er et fantastisk instrument med...

Petter Northug er klar for Vasaloppet- skal knuse svenskene i Sverige

  [youtube]http://www.youtube.com/watch?v=x3iyaInqBKo[/youtube] Norges ski-ess og fargeklatt. Selveste kongen av norsk skisport har allerede startet den verbale kampen mot svenskene til et av...

Lukk