Det ser ut som vi får bedre råd fremover. Om man skal forholde seg til både prognoser og spådommer om hvordan den norske økonomien kommer til å utvikle seg i tiden fremover, så ser det relativt lyst ut.

I hovedsak ser det ut som om nedturen som vi har sett i de siste årene er over. Det kan jo hende at du har merket hva som har plaget norsk økonomi i det siste selv. I alle fall når det kommer til prisen på importvarer, som elektronikk og andre dyre ting.

Krona har nemlig mistet en del relativ verdi siden 2014. Nesten 20 %. Det har betydd at det er billig for andre å kjøpe norske varer, mens det er blitt dyrere for oss å kjøpe deres.

Det ser ut som vi får bedre råd fremover.

Om du følger med på slike ting, er det forresten mulig å tjene penger på det, også med relativt små innsatser, både når det kommer til handel med verdipapirer, så vel som til handel med valuta.

Selv om alle andre taper, kan den som har teft for utviklingen, av for eksempel den norske krona, tjene den del penger med å bedrive e-handel, på sider som, CMC Markets.

Her kan du drive med kortsiktige spekulasjoner som raskt gir deg avkastning. Det gode tipset for tiden fremover er uansett at krona kommer til å ta seg opp.

Det ser nemlig ut som om “oljekrigen” mot Russland er i ferd med å dabbe av, og at den saudiske overproduksjonen av olje snart er over. Det betyr at oljeprisen tar seg opp, noe som betyr at krona vil få igjen de 20 % ’ene av verdi som den mistet i løpet av 2014.

Lest? Din privatøkonomi kan bli bedre …

Bonusen er selvfølgelig også at en del av den norske eksportbransjen har hatt gode vilkår i løpet av denne lavkonjunkturen. De har fått større anledning til å utvide produksjonen, og til å tilpasse seg på det internasjonale eksportmarkedet.

Dette er litt kult, men vi får se om omstillingen til en høyere kronekurs går langsomt nok, slik at alle disse selskapene får anledning til å omstille seg. Det er nemlig ikke sikkert at alle som til nå har kjøpt norske varer, vil fortsette med dette om prisen stiger.

Håpet får være at de norske produktene har gjort et så bra inntrykk, at kunder og grossister ønsker å fortsette med kjøpene.

Det samme gjelder også for produksjonen av norske industrivarer, hvor eksporten i løpet av de to siste årene også har vært god.

Vargas

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Manchester United – Mourinho, geni eller klovn?

Manchester United - Mourinho, geni eller klovn? Europa Cup-finalen på flotte Friends Arena mot ungguttene i Ajax, avgjør på mange...

Lukk