Vi har gjennom 6 år på denne bloggen, hyllet kjærligheten og det å være i et forhold. Nå skal vi oppfordre våre lesere til å hylle singellivet. Hva er det som er så fantastisk med det å ville bo, våkne, spise og legge seg alene?

Som den aller mest kjente floskel, ‘ingenting er større enn kjærligheten’. Men kan man ikke oppleve kjærlighet, uten å måtte dra et annet menneske inn i huset? Må man på død og liv dele seng i mange år for å oppleve å bli elsket og å leske? Selvsagt ikke. Faktisk velger stadig flere å leve på denne måten. Å ha adskilt adresse, men møtes for felles glede når det passer begge. Da er man åpenbart i et forhold også.

Les også: Singel? Slik får du kjæreste!

Noen velger å ha et åpent forhold, der begge kan date og gjøre som man vil, men da faller vel hele relasjonsbegrepet vekk etter vår mening. Hva er poenget med å være kjærester da? Om man kan bytte ut vedkommende med en vilt fremmed med jevne mellomrom? 

Å være singel, er å være alene, også når det kommer til partner. Visste du forresten at det er 894.126 single per 2016 i Norge? Og det er ca 1 million nordmenn, som lever i par-forhold, med eller uten barn under 18 år? Noe som betyr at det er nesten like mange single som par i dette landet. Et stort antall nordmenn går altså til sengs alene, og våkner alene, mer eller mindre frivillig.

Ganske mange er singel av fri vilje. De ønsker å full kontroll på alt i sitt liv. Til tross for at samfunnet ikke har lagt forholdene spesielt godt til rette for enslige. Bankene vil vel neppe snakke med singel-boende, da det kreves stor sikkerhet å få boliglån, fra bankenes side. En inntekt er ofte ikke nok til å få lån til nåe som helst.

Allikevel er det mange som tviholder på den friheten det gir å være singel.

Årsaken til at de fleste ender opp i et forhold, med eller uten barn, er tryggheten ved å dele livet med en annen. Helst en som bryr seg og tar del i livet ditt på riktig måte. En å elske, en å dele gode og onde dager med, en å bli elsket av – en å elske. Det finnes ikke noe godt og enkelt svar på hvordan man lykkes med å leve lenge i et forhold. Men en ting må være med på hele reisen. Kjærligheten. Dør kjærligheten – er det starten på slutten.

Les også: Sjekking – sliter du? Her er fasiten!

Det kan være en viktig årsak, for at så mange ønsker å være single, at de ikke tør å satse på kjærligheten. Eller at de ser seg blind på å lete etter den, har for sterke krav til en eventuell partner, at man selv ender som singel, og kanskje ensom.

Når man er ung og lever hektiske dager uten å se over horisonten, på hva morgendagen bringer. Er det lettere å hylle singellivet.

Er man voksen, har kommet over den første kjærlighetssorgen, levd litt og kanskje brent seg et par ganger; er man ofte mer klar for å etablere seg. Ikke alltid, men slik er det for mange. Enten man er singel og alene-forelder, eller ikke fått barn ennå. Kjenn etter om singellivet er din vei å gå. Er det ikke det, bør du fortsette å lete.

Er du lykkelig som singel, så er du en av nær 900.000 andre single. Da kan jo dere mingle og møtes, kanskje det blir par ut av det.

Er du singel og ønsker å ha det slik i uoverskuelig framtid, vil vi gjerne høre fra deg i vårt kommentarfelt. Der kan du være anonym, om det er ønskelig.

 

Vargas

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Sosiale medier – Til alle over førti

Er du ikke på sosiale medier, går det helt fint, men har du lyst til å vite hva som skjer...

Lukk