Skolestart gir ny priskrig – Kiwi fører an! Etter en lang og varm sommer er det igjen duket for langt mer hverdagslige gjøremål, nemlig handle inn dagligvarer til hverdagen.

Det har dagligvarekjedene oppdaget også. Kiwi fører an med ny priskrig – der både Rema 1000 og COOP Extra følger etter. 

Lest? Strekker ikke pengene dine til?

Sannsynligvis er dette bare starten på flere priskriger som kommer ut over året. Høsten har endel muligheter for dagligvarehandelen. Snart kommer Fårikålen, julemarsipanen er på plass tidlig i oktober, i november selges det tonnevis av smågodt i forbindelse med Halloween – der Rema 1000 alene, selger for nær en halv milliard kroner per år.

Skolestart gir ny priskrig – Kiwi fører an!

Bare i desember, handler nordmenn for mer enn femti milliarder kroner – i mat, klær og julegaver. Det er derfor mye penger i omløp som kjedene gjerne vil ha kloa i.

Skolestart endrer handlevanene og skaper ny priskrig, da legges det merke til at Kiwi fører an som billigste lavpriskjede. Det er penger å spare på å handle riktig.

Ifølge Nettavisen, er det på matpakke-pålegg, nøkkelhulls produkter og frokostprodukter som det presses på pris i denne omgang. Fra før vet vi at mange produkter selges med redusert pris og dermed marginale fortjenester for kjedene. Det er all grunn til å tro at en eller flere av kjedene kan gå på en real smell i tiden som kommer, all den tid priskrigen fortsetter. Det er den respektive kjøpmann som må ta smellen om fortjenesten blir for liten.

Eierne av kjedene derimot, sitter med milliardformuer og milliardfortjenester.

Skolestart gir ny priskrig - Kiwi fører an!
Rema selger for en halv milliard kroner i smågodt hvert år Foto: Vargas12.com

Ifølge årets eneste store og offisielle pristest vi kjenner til, utført av VG i juni, er det fortsatt Kiwi som er Norges billigste kjede, der Rema er så vidt slått. Reitangruppen har som kjent vært Norges billigste kjede gjennom flere år, med gode marginer, men den «grønne» konkurrenten har tatt store markedsandeler som gjør at Rema og Reitan, sliter med å ta igjen  det tapte.

Om Odd Reitan og sønnene Ole Robert og Magnus, alle tre, mangemilliardærer og blant de aller rikeste i landet, synes det er helt ok å ligge på andreplass bak Kiwi, vet vi ikke, men det kan faktisk se slik ut. Med et par ekstraordinære møter på Lade gård i Trondheim, kunne Rema 1000 ha knust Kiwi.

Til tross for liten fortjeneste på enkelte produkter, er det liten tvil om at Reitangruppen, som eier Narvesen, 7- Eleven, UNO-X, Pressbyrån i Sverige og en lang rekke eiendommer og forretningsselskap knyttet til Reitan-navnet – tjener enorme summer på mat, solgt på Rema 1000-forretninger over hele landet.

Lest? Kiwi dro i gang priskrigen!

Reitangruppen alene, omsatt for 89 milliarder kroner i 2017, og er dermed et av de aller største selskapene i Norge. Både på antall ansatte og i omsetningen. En viktig bedrift for mange i så måte, men Reitan-familien har gjort seg styrtrik på det norske folk, nå er det kanskje på tide å gi litt tilbake ved å bli Norges billigste kjede igjen – over tid.

Kiwi eies av Norgesgruppen og familien Johansson, som også eier kjedene MENY og Joker, tok ut pene fortjenester i 2017. Noe som åpenbart gir grunnlag for priskutt hos Remas konkurrenter også, men det er nå engang Kiwi som kan slå seg på brystet i skrivende stund, og kalle seg for Norges billigste dagligvarekjede. Det burde irritere Reitangruppen noe voldsomt, ellers hadde ikke Rema 1000 dumpet prisene tilsvarende.

Norgesgruppen har ca 42 prosent av markedsandelene i det norske dagligvaremarkedet, Rema 1000 sitter på ca 23,5 prosent av markedet. For 2017, som var et vanskelig år for familien Reitan, er det utvilsomt det tapte omdømmet, som har rokket mat-giganten aller mest. Rema 1000 vil måtte bruk år for å ta tilbake sit renomme, de bør kanskje begynne med prisene?

Nå kan du altså handle inn kjøttpålegg, ‘makrell i tomat’ og røkt laks fra Lofoten, samt nær 70 andre produkter, som er rundt 10 prosent billigere enn i går – takket være Kiwi. Her har Rema 1000 en jobb å gjøre, om de ikke skal falle enda lengre akterut om Kiwi fortsetter å dumpe priser.

Per i dag, er det Kiwi som vinner priskrigen!

Kilde: Nettavisen

Vargas

Tags: COOP Extra, dagligvarer, Johansson, KIWI, Odd Reitan, omdømme, Priskrig, Reitanfamilien, Rema 1000, renommé, vinner

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Strekker ikke pengene dine til?

Strekker ikke pengene dine til? Om du er singel eller i ett forhold med felles økonomi, er direkte avgjørende om...

Skjelvet fra filmen – kan ramme Oslo!

Skjelvet fra filmen - kan ramme Oslo! Filmen "Skjelvet" kan faktisk ramme hovedstaden på tilnærmet lik måte som på lerretet. Særlig...

Lukk