Slik blir du rik i 2018! Erfarne økonomer, vil kanskje fortelle deg at du burde investere hele din formue i Bitcoins, men det synes vi ville være vågalt.

Har du mye penger til overs, som du kan invester, men som ikke gjør deg til fant – kan Bitcoins være spennende å følge.

Lest? Din privatøkonomi kan bli bedre … 

Kari og Ola Nordmann ønsker framfor alt trygghet for sin formue, derfor investerer mange i trygge fond uten særlig risiko. Det begynner å bli lenge siden det var noe å hente på å sette pengene i banken, i den tro at det ble noen gevinst på rentene.

Skal du investere trygt, har det å kjøpe eiendom vært bank(ers), men tidene forandrer seg – boligprisene går ned for første gang på 20 år i Oslo, hvor det har vært en lang oppgang på pris.

Slik blir du rik i 2018!

Slik blir du rik i 2018!

 Den norske kronen har tapt seg i verdi den siste tiden, særlig mot Euro har den falt som en stein lenge. Dårlig nytt for alle som ønsker å feire julehøytiden på varmere breddegrader. Derfor bør man som vanlig arbeidstaker ta skjeen i egen hånd, og ta de økonomiske grep man kan for å få tilgang til mer penger.

Da kan det å kutte ned på forbruket, samt gjøre inntekten større, være det smarteste. Ikke like enkelt for alle, men det virker utvilsomt, om man har litt selvdisiplin og forståelse for privatøkonomi.

Lest: Skoleveske til 9000 kr er helt ok! 

To inntekter er bedre enn én og har du mangel på fritid, burde du strengt tatt klart minst en deltidsstilling, foruten den jobben du har. Er du samboer eller er gift, vil banken gjerne gi dere de beste betingelser, om dere ikke har pådratt dere betalingsanmerkninger og begge er i full jobb.

Kjøper du bolig med utleieenhet, er det straks penger å spare. Husk at det medfører endel ekstraarbeid, å forholde seg til en leieboer. Tanken på at inntekten alene kan forsvare hele boliglånet, er fristende for mange. Husk at du må skatte av inntekten, om du leier ut mer enn halvparten av boligen, men inntekten er skattefri om du leier ut mindre enn halvparten.

Bedre økonomi, gjør deg før eller siden rik. Å bruke mindre penger enn man tjener, fører til et overskudd. Jo større overskudd, jo mer penger til overs. Du kan strengt tatt klare deg på mye mindre enn du tror.

Her er noen enkle grep som gjør deg formuende i 2018:

  • Lag et fast trekk til sparing, gjerne direkte til et fond uten stor risiko og gjerne på flere fond
  • Å være fattig, og ha for mye dyr gjeld er dyrt, få unna all mulig gjeld
  • Skaff deg de beste betingelsene, bytt bank om nødvendig
  • Skaff deg billigste strømleverandør
  • Skaff deg en bedre betalt jobb, eventuelt jobb nr to
  • Senk levekostnadene, fjern unødige utgifter, selg bil nr to
  • Ta noen sjanser på å bli rik, invester gjerne i eiendom, tenk stort
  • Tenk langsiktig, tenk investeringer som sparing
  • Kjøp aksjer, men kun til riktig tid, god timing alene kan gjøre deg rik
  • Kjøp billig, selge dyrt, investere overskuddet til flere billige varer

Å bli født fattig er ikke din egen skyld, men å dø fattig er din skyld” sa styrtrike Bill Gates engang. Og det er det verdt å tenke over.

Du kan bli din egen lykkes smed ved å tenke økonomi, hver eneste gang du bruker penger, og i hvert fall de gangene du ikke bruker penger.

Lest? Vil du lære å spille casino online?

God privatøkonomi er opp til deg selv. Du kan bli hvor rik du vil. To nøkkelord du ikke kommer unna er hardt arbeid.

Bruke penger er det enkleste som finnes, å bruke andres penger er enda litt enklere. Bruk litt tid på å forstå eiendomsmarkedet, fond- og aksjemarkedet. Deretter investerer du det kan.

Apropos Bitcoin, tar du opp lån, for å kjøpe denne digitale valutaen, og beholder de så lenge du kan – er sjansene store for at du har blitt rik. Dessverre er det også en viss mulighet (betydelig mindre, tror vi) at pengene er borte på sikt.

1 Bitcoin kostet i 2009 ca 70 norske kroner. Nå koster 1 Bitcoin ca 80.000 kroner, og vil runde 100.000 kroner om kort tid, kanskje allerede i 2018. Har du store baller og mye penger – kan du lett bli enda rikere, men det handler om å ta sjanser.

Å ta sjanser, liker ikke Kari og Ola Nordmenn noe særlig, gjør de vel?

Foto: eStudie.no

Vargas

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Petter Northug ferdig?

Petter Northug ferdig? På Lillehammer skulle endelig Petter Northug sette verdenseliten på plass i sprint. Det gikk meget dårlig, og...

Lukk