Slik holder du deg ung til sinns! De fleste kvinner og menn ønsker å leve et så godt liv som mulig, ut i fra de gitte forutsetninger man har.

Å leve så lenge som mulig – er også en kamp mot klokka, en klokke som til slutt stopper for oss alle. Ja, for du vet du skal dø engang du også? 

Lest? Relasjoner – lever du med Peter Pan?

Trening og kosthold kan vi nesten alt om, vi nordmenn som har vi trenger og enda litt til. Vi sitter på enorm kunnskap på hva som skal til for å unngå å bli alvorlig syk, og hva vi bør spise for å unngå overvekt. Det faktum at vi innehar denne viktig kunnskapen innebærer dessverre ikke at vi lever etter de normer som er anbefalt for oss.

Livet forkortes

Vi vet at vi blir syke og får livet forkortet ved å nyte for mye av det gode, av røyk, alkohol og usunne matvaner. Vi vet også at mosjon, nok søvn, et fornuftig og et sundt kosthold – gjør at vi sannsynligvis lever lengre.

Slik holder du deg ung til sinns!

 Kjærligheten blir viktigere jo eldre man blir Foto: Pinterest.com

Slik holder du deg ung til sinns!

En ny undersøkelse fra Storbritannia, viser at godt voksne mennesker, som har passert 65 år, har en rekke gode svar på hva som gjør at man holder seg ung til sinns. Vi vet at alder kun er et tall, og har lite med hvordan enkeltindivid faktisk føler seg. Undersøkelsen forteller at bare det å endre litt på klesstilen – kan ha stor effekt på selvfølelsen.

God rødvin og sex

Et gjennomgående svar for de fleste 1500 eldre kvinner og menn, som ble spurt. Svarte at et godt, aktivt sexliv og god rødvin hadde god effekt på hvordan man faktisk føler seg. Å legge puslespill, synge til levende musikk og tilbringe tid med mennesker som er yngre enn seg seg – er andre gode anbefalinger.

Å være ung, og føle seg ung i kropp og sjel er kanskje ingen bragd.

Men det nytter å tenke tanken at alder faktisk bare er et tall. Slik holder du deg ung til sinns fordi inni oss er vi unge uansett, det er kun den fysiske alder, og kroppen som eldes, rent mentalt er vi spreke til tusen de fleste av oss. Tenker man som da man faktisk var ung, er det viktig for den mentale helse.

Når man går inn i sin siste ungdomstid, bør man følge hjertet og gå for det som gir størst glede i livet, hver eneste dag. Derfor setter vi opp de viktigste punktene som kom fram i denne undersøkelsen. Vi gjør oppmerksom på at dette ikke er noe fasitsvar, men anbefalinger fra mennesker som har levd lenge.

Her er de rådene du selv kan prøve ut, uansett hvilket stadie du er i ditt liv.

Slik holder du deg ung til sinns

 • Tilbringe tid med venner
 • Danse
 • Lese bøker
 • Forbli positiv
 • Fortsette med hobbyer
 • Gå turer og være aktiv
 • Være sammen med familie
 • Spise fem om dagen (Frukt, grønt eller juice)
 • Høre på musikk
 • Ha ansvar for kjæledyr
 • Kysse
 • Farge håret
 • Meditere
 • Få massasje

Hvordan man føler seg til sinns, hvordan man har det rent mentalt, påvirker hvordan man har det rent fysisk også. Derfor bør man lytte til kroppens signaler i alle av livets faser, men kanskje aller mest når man har levd en stund.

Å bli pensjonist i Norge, betyr ikke annet enn slutten på yrkeslivet, der enorme muligheter for all annen type virksomhet og aktivitet åpner seg. Norske kvinner og menn blir i gjennomsnitt godt og vell 80 år. Mange lever til de er både 85 og 90 år, der de er i full vigør.

Et strålende liv

Er man frisk og rask, bør man selvsagt ikke sette seg ned fordi man er blitt eldre. Går man av med pensjon når man er 65-70 år, kan man som pensjonist ha et strålende liv med familie, venner eller kjæreste – hvor bare fantasien setter sine begrensinger.

Mange eldre velger å bosette seg i varmere strøk, etter å passert middagshøyden. Dermed slipper man en tøff norsk vinter, og kan nyte glade dager med partner, venner eller familie – under palmene.

Hvordan du møter alderdommen din er faktisk helt opp til deg. Kanskje er det godt å tenke på det, at med riktig innstilling til livets siste fase, kan gjøre dagene lettere – særlig om man slipper å bli ensom.

Kilde: Independent.co.uk

Vargas

Pin It on Pinterest

vargas12.com
Les også vår forrige artikkel
Feriepenger og skattepenger til overs?

Feriepenger og skattepenger til overs? Juni er en gyllen måned for mange nordmenn som får både feriepenger og skattepenger utbetalt....

Lukk