Slik kan Norge komme til fotball-VM i Qatar 2022, som byr på en ny mesterskapsmulighet for Norges fotballandslag. Etter at det unge mannskapet tapte på hjemmebane i play-off-kampen mot Serbia i fjor høst, brast håpet om deltakelse i neste EM. Derfor kan laget allerede nå begynne å se frem mot kvalifiseringskampene som avgjør om det blir billett til neste fotball-VM.

Gruppevinneren går direkte til VM – andreplass får en ekstra sjanse

Kvalifiseringen til VM i fotball 2022 starter i mars 2021 for nasjonene som tilhører UEFA, noe som inkluderer Norge. Alle lagene tilhørende UEFA er delt inn i 10 forskjellige grupper. Alle gruppevinnere kvalifiserer seg direkte til VM-sluttspillet, men alt håp er ikke ute for gruppenes nest beste lag.

Slik kan Norge komme til fotball-VM i Qatar 2022 – det nye landslaget under Ståle Solbakkens ledelse, vil neppe få større sjanse med et bedre mannskap enn i dette mesterskapet.

Nummer to i hver gruppe kvalifiserer seg nemlig til et ekstra playoff-sluttspill mot hverandre. De 10 gruppetoerne, samt to gruppevinnere fra UEFA Nations League, fordeles i tre ulike playoff-grupper. Hver gruppe har videre semifinaler og finaler, og det er finalevinnerne som kvalifiserer seg til VM. Det er ingen tvil om at å ende opp som gruppevinner er å foretrekke, all den tid da Norge ikke klarte å ta seg gjennom playoff-muligheten – som kunne gitt EM-billett i fjor. 

Slik kan Norge komme til fotball-VM i Qatar 2022

Norges gruppe – vanskelig, men ikke umulig

Norges gruppe består av 6 lag, og motstanderne er Nederland, Tyrkia, Montenegro, Latvia og Gibraltar. Den stolte fotballnasjonen, Nederland er naturlig nok gruppens klare favoritter, men Norge og Tyrkia er nok også interessert i å melde seg på i kampen. De færreste tror at de tre andre lagene skulle klare å utfordre gruppens topplasseringer.

Det er interessant å se hvordan bookmakerne har forutsett gruppen. Nederland er klar odds tips favoritt, og bet365 gir 1.36 i odds på at de oransje vinner gruppen. Bookmakerne har satt Norge og Tyrkia med helt like forutsetninger, noe 6 i odds på begge to som gruppevinner viser.

Slik kan Norge komme til fotball-VM i Qatar 2022 – ved å ha litt mer stang inn, enn i tidligere mesterskap.

Nederland har ikke vært på sitt velkjente beste de seneste årene. Og har slitt med å videreføre suksessen som stjernespillere som Arjen Robben og Robin Van Persie førte med seg. I 2020 skiftet laget manager, og den tidligere storspilleren Frank de Boer fikk ansvaret med å ta over nasjonens stolthet.

Talentfulle Norge med Ståle Solbakken bak roret

Slik kan Norge komme til fotball-VM i Qatar 2022

Det har i mange år vært snakk om at Ståle Solbakken en dag kom til å ta over det norske landslaget, og i desember 2020 skjedde det endelig. Han kan se frem til å jobbe med en av Norges mest talentfulle spillergrupper på mange år. Anført av Erling Braut Haaland, Martin Ødegaard, Kristoffer Ajer og Sander Berge.

Slik kan Norge komme til fotball-VM i Qatar 2022 – ved å la Norges beste trener gi spillerne troen på at det faktisk er mulig.

Det blir dermed utrolig spennende å se hva den tidligere FC København-treneren klarer å få ut av lagets potensial. Hans forgjenger, Lars Lagerbäck, fikk mye kritikk for å ikke tilpasse spillestilen etter den talentfulle mannskapet. Det er liten tvil om at Solbakken kommer til ha å et visst press på seg for å få spillerne til både å prestere, men også å spille underholdene fotball.

Samtidig må han få laget til å prestere på et mer stabil nivå enn hva de har gjort de siste to årene, da det har gått fra det fantastiske til det forferdelige fra kamp til kamp.

Nedtellingen har startet for alvor.

Vargas

Pin It on Pinterest

vargas12.com