Det er fort å glemme hvor stor påvirkning smarttelefonen har hatt på livene våre de siste årene. Rett og slett fordi utviklingen har gått så utrolig fort. Vi må ikke lenger tilbake enn til 2007 da Apple revolusjonerte markedet med den første utgaven av iPhone.

Før det hadde de fleste en begrenset mobiltelefon som for det meste ble brukt til å ringe og sende meldinger. Nå lever vi derimot i en helt annen verden. Statista rapporterer at hele 2,5 milliarder mennesker kommer til å bruke en smarttelefon i løpet 2019. Men hva kan du egentlig bruke smarttelefonen til? Og hvordan har smarttelefonen gjort livet ditt bedre?

Starte og styre bilen

Hadde noen sagt til deg for 10 år siden at du kunne både åpne, starte og styre bilen med mobiltelefonen din hadde de sett dumt på deg. Nå er det likevel realiteten. Flere bilmerker støtter apper som både kan sette på motorvarmer, åpne, låse og starte bilen.

Norge er tross alt et land med mange kalde netter og det å kunne skru på motorvarmeren når du vil er definitivt noe som kan gjøre livet ditt bedre. Foruten det så slipper du å drasse unødvendig rundt på nøkler. I stedet kan du åpne, låse og starte bilen ved hjelp av telefonen. Den har du mest sannsynlig med deg uansett og du slipper å ha enda en ting å passe på.

Det skal sies at det fortsatt er mange som bruker bilnøkler, men det vil mest sannsynlig bli mer og mer uvanlig i årene som kommer. 

Underholde deg

Underholdningsverdien til en smarttelefon er noe som ofte går i glemmeboka. Tidligere hadde du sjeldent mer enn et par simple mobilspill å velge mellom. Gjerne spill som Snake og Tetris. Nå er derimot utvalget mye større og du finner tusenvis av apper du kan installere.

Smarte ting smarttelefonen din kan gjøre

Smarte ting smarttelefonen din kan gjøre.

Alt fra spill som Angry Birds til Sudoku og Wordfeud til filmer, musikk og sportseventer. Du kan til og med åpne telefonen din mens du sitter på toget eller venter på flyet hos Norges casino. Smarttelefonen har nemlig også gjort det mulig at de på farten har mulighet til å spille på alt fra odds til spilleautomater og online poker.

Kontrollere hjemmet

Foruten om å låse opp døra og garasjeporten din med smarttelefonen kan du også kontrollere hjemmet ditt på mange andre måter om du velger å gjøre hjemmet ditt ‘smart’.

Styre TV-en

Å styre TV-en med smarttelefonen har nå blitt vanlig i mange norske hjem. Ved å bruke tillegg som en Chromecast kan du enkelt bruke smarttelefonen din til TV-en. Vi vet alle hvor frustrerende det er å skrive med TV-kontrollen, med telefonen er det mye enklere. Finn frem programmet eller kanalen du vil se på telefonen og så er du i gang.

Sette på musikk og radio

Akkurat som med TVen kan du kontrollere musikk og radio med smarttelefonen. Eventuelt kan du i stedet sette på radio på TVen.

Slå av og på lyset

Med Cree’s Connected LED Lightbulb kan du ikke bare skru av og på lyset med en app, men også dimme lysene. For ikke å snakke om å justere det slik at lyset slår seg av på tidspunkt du ikke er hjemme. Dette gjøre det mye enklere å spare penger på strøm i løpet av året. 

Justere varmen og ventilasjonssystemet

Med ulike systemer installert i hjemmet eller på hytta kan du nå justere både varmen og ventilasjonssystemet fra smarttelefonen. Tenk deg at du skal opp på hytta en helg i februar.

Tidligere var det garantert iskaldt og det kunne ta timer før hytta ble ordentlig varm. Nå derimot kan du sette på varmen før du setter deg i bilen og hytta er varmet opp til du er fremme.

Vargas

nb_NO
en_GB nb_NO

Pin It on Pinterest