Sommerens begivenheter står i kø! Om du er ung eller gammel, eller kanskje sånn akkurat midt i mellom, sommeren står for døren, og planlegger du riktig, kan du rekke over alle de viktigste begivenhetene.

Din sommer er nær, gjør det beste ut av den, men sørg for å hold deg selv i live. Husk at det er økt risiko ved å være ute i det fri gjennom en lang sommer. Du kan faktisk dø av det.

Les gjerne: Mat på P

Du kan drikke deg full, falle i vannet og drukne, du kan bli påkjørt av terrorister og du kan risikere å ta en overdose av nye, livsfarlige stoffer av narkotika, som du ikke kjenner. Poenget er: Sommeren 2017, kan bli din siste om du ikke er på vakt og tenker over konsekvensene for dine handlinger. Gjør du det, kan nettopp denne sommeren bli din aller beste.

Den sommeren da alt falt på plass, da du møtte den rette, da du opplevde tidenes festival-sommer, du fikk nye venner og kom inn på den skolen du hadde ønsket. Og sola gav deg vidunderlige og minnerike øyeblikk, sent og tidlig – sommeren igjennom.

Sommerens begivenheter står i kø!

Sommerens begivenheter står i kø!

Europa, USA, Asia og verden forøvrig er i den største endringen i moderne tid.

Myndighetene, med justisminister Per-Willy Amundsen i spissen, mener vi ikke har noe å frykte i Norge nå, 17. mai-feiringen skal gå helt fint, politiet bevæpner seg til tennene, men det er bare i tilfelle noe skjer. Ikke noe å bekymre seg for, uttaler FRP-politikeren.

Som om det skulle være noen trøst. Vi må altså regne med å være i en risikofase, på ubestemt tid, ikke bare i Norge, men hvor enn vi ferdes, og kanskje spesielt denne sommeren.

Hvordan andre oppfører seg, med trusler mot sivile mål, eller terrorister som ønsker å ramme oss på verst mulig måte, kan vi ikke gjøre mye med. Annet enn å leve så tilnærmet likt normalt som mulig. Hva du kan styre er egne handlinger, være oppegående og nyte tiden du lever i, særlig siden du har fri og ferie.

Les gjerne: Maten som får gjestene tilbake

Sommeren 2017 står for døren, det er få uker igjen av skolen, VG-lista Top 20 sparker i gang festen for alle som elsker god musikk og fantastisk stemning. En lang og velfortjent sommerferie står for døren, forventningene står i taket. Har du alt klart?

Destinasjon er allerede bestemt. Sommerhus i Danmark, camping i Sverige, eller er det storbyene Berlin, London, New York, Delhi, Hong Kong eller Mexico City eller Tokyo som får gleden av ditt besøk? Felles for uansett reisemål, er planleggingen i forkant.

Hva med pass? Reiseforsikring? Nok truser? Nok medisiner? Billetter? Hva med håndbagasje, ladere, adapter, reserve-visakort, og nok penger på konto? Ja, det er mye å huske på når man skal på tur, nesten uansett hvor man skal. Sett opp en viktigst-liste i god tid før avreise, men sjekk allerede nå, om passet ditt ikke har forfalt. Det tar nemlig tid å få bestilt nytt.

Destinasjonen er åpenbart viktig, men reisefølge kanskje enda viktigere.

Hvem du reiser sammen med, legger grunnlaget for hvordan ferien din blir. Reiser du til Syden sammen med svigermor og din søster med familie, blir stemningen deretter; satt, men med tidlige kvelder og enda tidligere morgener.

Reiser du med kjæresten til varmere strøk, enten dere skal leie hotell eller Bungalow, forventer han i hvert fall, at dere skal på pule-ferie. Reiser dere på bilferie sammen med naboen og den irriterende bikkja deres, vil dere få en ferie deretter.

Derfor kommer vi med et godt råd: Ikke reis sammen med noen som det kan oppstå gnisninger eller krangel med. Da er det faktisk bedre å reise på tur alene, bare dere to, eller dere og egne barn.

En god ferie er en begivenhet alene, planlegg og skriv opp alt du vet du trenger. Så er sjansen mindre for at du glemmer det aller viktigste. Nevnte vi det med å sjekke passet?

God sommer!

Vargas

Translate »

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Forfatterspire? Les!

Forfatterspire? Les! Du går med en forfatterdrøm i magen, men har ikke satt det første tegnet i manuset, du har...

17. mai – terrorfrykt rammer feiringen

17. mai - terrorfrykt rammer feiringen. Med bakgrunn fra økt terrorfare rundt om i mange store byer i Europa, er...

Lukk