Sommerferie-budsjettet – har du kontroll? Sommerferien koster penger, særlig om du skal reise og leve som en konge der den norske kronens verdi, må slåss mot annen valuta. 

Mot de fleste andre, har den norske kronen svekket seg, særlig mot Euro og amerikanske dollar. Til og med mot den svenske kronen, er den norske svakere. 105 norske kroner, koster ca 100 svensk.

Les gjerne: Det ser ut til at vi får bedre råd framover

Skal du til deilige Danmark i sommer, vær obs, at du får betydelig mindre for pengene. 100 danske kroner, koster ca 130 norske. Da blir det brått dyrere å feriere for en familie på fire, en uke i leid feriehus f.eks. Verdt å tenke over.

for å unngå dette valuta-problemet, kan man selvsagt feriere i Norge.

Du har neppe sett alle fjell, daler, sjøer, kriker og kroker i vårt langstrakte, vakre land. Du vil kanskje bli overrasket hvor vakkert det kan være i dalstrøka innafor. Det er faktisk ikke bare Lofoten og Nordland som er vakre perler, gjør deg selv en tjeneste og reis billig i ditt eget land.

Sommerferie-budsjettet – har du kontroll?

Den Norske Turistforening eier- og leier ut en hel haug med flotte hytter, gratis, over hele landet, fra Sør til Nord. Hvor hele familien kan gå dagsmarsjer fra hytte til hytte, så lenge man orker. Det er en rimelig og utvilsomt en fantastisk måte å se Norge på.

Sommerferie-budsjettet – har du kontroll?

Hva med kano eller kajakk-padling langs kysten? Hva med telttur til Rondane, Dovrefjell eller Galdhøpiggen? Uansett hvor du skal reise på ferie sommeren 2017, det behøver ikke å koste skjorta, du skal heller ikke behøve å ta opp lån for å oppleve minneverdige reiser.

Opplevelsesparker, dyreparker og fornøyelsesparker for hele familien, behøver ikke å koste all verden. Det kan være smart å sjekke ut de forskjellige som passer familien best.

Alt du og ditt reisefølge bør gjøre er å sette opp et budsjett, og vite litt om destinasjonen(e) før man reiser. På den måten kan man sette til side hva man faktisk kan bruke pr. dag på hele reisen.

Enten du skal på safari i Afrika, på storbyferie til New York eller Hong Kong, du trenger penger, da er et godt kredittkort din største sikkerhet mot alle uforutsette utfordringer. Har man en slunken reisekasse, kan en refinansiering være løsningen, hvor man får unna dyre smålån – slått sammen til et større, i god tid før sommerferien. Vips, så sparer man flere tusen kroner per år i renteutgifter.

Sommerferie-budsjettet er viktig, fordi sommerferien er noe de aller fleste ser fram til gjennom hele året. Men man bør ikke kjøpe seg til fant, eller bruke mer enn man faktisk har råd til, og dermed slite seg gjennom resten av året – fordi man gikk på en økonomisk stjernesmell.

Bruker man pengene man har til rådighet på en klok og fornuftig måte, der budsjettet står i stil til reisemålet – kan sommerferien i år bli den mest minnerike noen gang. Her kommer noen flere tips, som tilsier at du har penger igjen, når sommerferien er over.

Les gjerne: Dårlig økonomi? Les!

Sykkelferie, telttur hos naboene, spontan-reise fra nærmeste flyplass, hvor dere velger de billigste flybillettene. Eller hva med Interrail? Du vil bli overrasket over hvor billig du kan reise gjennom en rekke land på togskinner.

En ferie om sommeren skal selvsagt handle om opplevelser, ikke nødvendigvis om hvor lite penger man skal bruke. Mat må man ha, og mat koster penger.

Velger man en destinasjon hvor maten er mange ganger rimeligere enn i Norge, kan man åpenbart få en vellykket sommerferie – med fly som reisemåte. I land som Bulgaria, Polen, Malaysia, Brasil og Argentina får man mye for pengene, men her bør man kanskje regne med dyrere flybilletter, om man skal fly langt.

Husk pass og reiseforsikring (som er gyldig).

En god sommer blir aldri perfekt uten å oppleve en konsert, gjerne sammen med kjæresten eller gode venner. Ikke glem Skandinavias største gratiskonsert, VG-lista Top 20, fredag 24. juni. La sommerferien din begynne med et smell, sammen med titusenvis av andre musikkglade mennesker, på Rådhusplassen i Oslo.

Uansett hvor mye du har å rutte med i sommer, husk at din innstilling til ferien og livet er viktigst, og helt gratis.

God sommer!

Vargas

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Premier League – siste runde avgjør

Premier League-sesongen 2016/2017 skulle bli den jevneste, mest spennende og kanskje beste noen gang. Det ble den vel aldri? Mange...

Lukk