Store deler av den vakre svenske kystbyen Strømstad er et yndet mål for norske festlystene ungdommer. Spesielt mange reiser til den lille byen rett ved E6 på skjærtorsdag. I Sverige er dette normalt en vanlig virkedag der også Systembolaget har holdt åpent.

I Norge er skjærtorsdag en helligdag hvor det aller meste er stengt og lukket. Nå har Strømstad kommune bestemt å stenge de to polene i sentrum i håp om å begrense den norske trafikken.

Langt flere nordmenn reiser til Sverige i påsken og ofrer fjell, hytte, appelsin og dårlig smurte ski. Til fordel for billig sprit, øl, tobakk og Godis. Dessverre blir det endring på dette fra i år. Systembolagene holder nemlig stengt skjærtorsdag.

Ungdom med biler som har terning i vinduet, «wonderbaum» ved speilet og revehale i antenna, er de som passer for «råning» i Strømstad på skjærtorsdag. Slik har det ihvertfall vært i en årrekke, fram til nå. Ved å stenge polet, deler av sentrum og vise bort potensielle bråkebøtter allerede ved innkjøring til den idylliske byen, håper Polisen at de fleste holder seg unna.

Russen starter sin feiring nå i påsken og da er det russ fra hele Østlandet som er potensielle Strømstad-gjester. Det gjør at Strømstad-Polisen ikke tar noen sjanser og kaller inn 50 til 60 ekstra politifolk til påskehøytiden. Normalt vil det komme et sted i mellom 15000 til 20000 ungdommer mellom 15 og 25 år til Strømstad skjærtorsdag.

Ved å stenge de to polutsalgene håper Polisen å halvere dette antallet. Svært gode værutsikter gjør det vanskelig å stoppe de som velger å komme sjøveien. Strømstad-havn er blant de mest populære havnene langs svenskekysten, allerede fra påsken og helt til slutten av august er det svært mange nordmenn i den flotte havna og i byens sentrum.

Gjør deg selv en tjeneste, hold deg unna Strømstad denne påsken, Polisen har full kontroll og det er ikke noe sted å være for unge nordmenn. Verken full eller edru.

 

Foto: Ha-Halden.no

Vargas

 

Translate »

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Ung og Blakk? NAV hjelper deg i gang!

Ung og Blakk? NAV hjelper deg i gang! Om du er ung og blakk, eller ikke lenger fult så ung,...

Plus Size kvinner- den nye vinen?

Plus Size kvinner- den nye vinen? Frodige sexy kvinner pryder stadig oftere førstesidene i de fleste større magasiner. "Vogue" er...

Lukk