Velkommen til sextelefonen, svarte kvinnen med soverom-stemmen, så sexy hun klarte. Sannsynligheten var stor for at det var ei skikkelig burugle med hengepupper og dårlig røykeånde som snakket med deg.

På nittitallet florerte det med sexannonser i norske aviser, der særlig Dagbladet var en av verstingene. Helt til et klokt hode med makt, forlangte at dette svineriet var en uhørt metode og utnytte mennesker på.

Ikke bare de sprengkåte som måtte snakke griseprat for å komme, men også ensom og ulykkelige mennesker som ikke hadde noen å snakke med. Desperate mennesker på søken etter kontakt.

Det finnes nemlig så ensomme mennesker i dette landet, at de ikke engang får spam i e-posten. De har ingen å snakke med, derfor valgte mange dette tilbudet til 28 kroner minuttet, for å få kontakt. Om tema ble sex, lyst og griseprat kan vel hende, men det var først og fremst å få høre en annen stemme – som var det essensielle med den dyre samtalen. 

Velkommen til sextelefonen ...
Foto: Pinterest

Hallo, velkommen til sextelefonen, skal jeg jeg stønne litt for deg? Dessverre, må man nesten si, var det ikke alle som ringte disse steindyre nummerne for å bli stønnet i øre, men for å ha noen å snakke med. Intet mindre.

Problemet med mennesker i livskrise som ikke har mange å ta opp problemet med, vet vi florerer. Tatt i betraktning at nesten 600 nordmenn tar sitt eget liv, forteller litt om hvor stort omfanget er. Selvsagt er ikke  ensomhet den eneste årsaken til at alt for mange velger en for tidlig død, men problemet er like stort for det.

Mulig sextelefon-tilbudet eksisterer fortsatt, velkommen til sextelefonen.

Ungdom, voksne og eldre. Ensomhet finnes i alle aldre, ensomhet har ingen aldersgrense, ensomhet kan ramme alle og det er og blir et stadig større problem, sextelefon-tilbud til tross. Vi lever våre egne liv i samtid med millioner av andre, men vi er ikke sammen, bare i samme blokk, samme nabolag, samme by, i samme nasjon. 

Om du tenker etter, vet du navnet på dine fire nærmeste naboer?

Ikke vi heller, og det er selve rosinene i gulroten. Vi har ansiktet i en PC-skjerm, i en smarttelefon, er for opptatt med jobb, hobby, sosiale medier, underholdning og nærmeste familie, vi som er så heldig å ha en. Vi har ikke tid, lyst eller evnene til å se over skjortekanten om det er noen der ute, i vår nærmeste krets som ikke har det greit. Som sitter alene med sitt, og søker etter noe eller noen. 

At nordmenn svir av millioner av kroner, svindlet fra sine egne sparepenger på internett, i et desperat forsøk på å finne kjærligheten, er enda et grelt eksempel hvor jævlig dårlig stilt det er med mange av oss. Utspekulerte svindlere med ingen skrupler, nyter stor glede av naive nordmenn på jakt etter et menneske som ser dem, som vil dem vel og kanskje til og med like dem, men ender altså opp som blakke, bitre og mer ensomme enn noen gang. Der svindlerne blir rikere og rikere. 

Kanskje burde sextelefon-tilbudet ha vært på blå resept? Eller bør vi ta oss litt sammen og gjøre en felles innsats for de som faktisk ikke har det greit og er alene i sine liv – om alt?

Vargas

Translate »

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Toppblogger med på Farmen

Toppblogger med på Farmen. Smellvakre, Andrea Badendyck, (23) har blogget siden hun var 13 år og har opparbeidet seg en...

Tåler Liverpool kampprogrammet?

Tåler Liverpool kampprogrammet? Etter en lang rekke med landskamper, er det endelig klart for både Premier League og snart Champions...

Lukk