Zlatan Ibrahimovic´ (30) Foto: VG.no

“Ibra”, eller Zlatan Ibrahimovic´ som han heter. Er den mest kjente svenske og den desidert beste fotballspiller våre naboer har fostret. Som Ajax spiller kom han med følgende utsagn: ” Det John Carew gjør med en ball, kan jeg gjøre med en appelsin”.

En arrogant person med selvtillit bare en bosnier kan være. For svensken er ikke av en ekte svensk familie. Han er født i Malmø, men foreldrene er fra Bosnia og Kroatia.

– Sverige bør være stolt av sin verdensstjerne og til tross for at Zlatan ble 30 år i oktober så tyder alt på at han har mange gode år igjen, på et av verdens beste fotball lag, enten i Italia eller en annen sterk liga.

Nå er giganten ute med sin selvbiografi, «Jeg er Zlatan».

Men det er ikke bare fotball som står Ibrahimovic nær. Ifølge seg selv er han feiende flink med en kontroller i lankene også, og spiller gjerne Xbox 360 til de tidlige morgentimer.

– På grunn av sin stjernestatus spiller Milan-spissen under et dekknavn på Xbox Live, men har kommet i kontakt med en del mennesker som vet hvem han er. En av disse, bare kjent i boka som «D», ble en så god venn med fotballspilleren at de ved flere anledninger har møttes.

Verdens mest kjente svenske er god for mer enn 70 millioner svenske kroner pr år. Men det var ikke slik i Malmø når «Ibra» var liten. Hans familie hadde vært dårlig råd.

I selvbiografien forteller mannen og stjernen Zlatan detaljert om den vanskelige oppveksten, årene som gjorde ham til den han er. Midt i alt det ubehagelige finnes også humor, varme og kjærlighet.

– Boken skildrer mer av spillvanene til goalgetteren, og at han er en ivrig spillentusiast går tydeligvis ut over nattesøvnen også. I boka skriver han at han en gang i blant sitter til klokka er tre-fire på morgenen, selv når han skal på trening bare timer etter.

Ett av Zlatans mest kjente sitater – iallfall i Norge – var at «det John Carew kan gjøre med en ball, kan jeg gjøre med en appelsin».

Boken selger bedre enn alle andre bøker i Sverige, og det er grunn til å tro at den også vil selge godt i Norge.

Kjenner du noen som har sans for fotball på øverste hylle, og samtidig klarer å takle at vedkommende er en svenske- så har du et genialt julegavetips her.

 

Foto: rb.no

Vargas

Kilde

Pressfire.no

http://fotboll.expressen.se/landslaget/1.2618082/en-hade-respekt-och-en-hade-inte-respekt

Translate »

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Israel vs Iran- krigenes krig?

  Kan Mahmoud Ahmadinejad være i stand til å framstille Atomvåpen i Iran? Foto: Nettavisen.no Hvis en av verdens farligste menn...

Dette er verdens beste land å bo i…

  NORGE, selvsagt, var du virkelig i tvil om det?   Redd Barna har for 12. gang laget en rangering...

Lukk