Man skal ikke se bort fra at hun var delaktig i drapene på sine svigerforeldre heller, men det hun er dømt for, er å være delaktig i et trippeldrap. Hennes daværende ektemann, Per Orderuds foreldre og søster ble funnet drept i kårboligen på Orderud gård. 22. mai 1999. Kristian og Marie Orderud og datteren Anne Orderud Paust ble skutt.

Dette er Orderudsaken:

* Sommeren 1998 ble Anne Orderud Paust og hennes mann Per Paust utsatt for to bombeangrep Høsten 1998 var det rettssak mellom Kristian Orderud og sønnen Per om eiendomsretten til Orderud gård etter en langvarig og dyp konflikt. Per vant saken, men faren anket.

* Natt til pinseaften, 22. mai 1999, ble Kristian og Marie Orderud og datteren Anne Orderud Paust skutt og drept i kårboligen på Orderud gård.

* Per og Veronica Orderud ble dømt til 21 års fengsel for medvirkning til overlagt drap både i tingretten og i lagmannsretten. Veronicas halvsøster, Kristin Kikemo fikk 16 års fengsel i lagmannsretten. Lars Grønnerød ble dømt til 18 års fengsel i lagmannsretten.

Ekteparet Orderud er nå skilt etter å ha vært separert.

– I skogen bak kårboligen fant politiet en tykk sokk. Politiet mener drapsmennene trakk sokker over skotøyet for å unngå fotavtrykk. Utover dette var det svært få bevis i denne saken. Allikevel ble fire personer dømt til lange fengselstraffer på bakgrunn av medvirkning til drapene.

– Norgeshistoriens mest omtalte og kanskje mest kjente drapssak har få svar, og forsatt mange spørsmål. Det er helt åpenbart at noen av de fire som har blitt dømt i denne saken, vet langt mer enn de har fortalt i retten.

Beskytter de hverandre? Hvorfor skulle de det, når de allikevel sitter inn?

Er de truet til taushet fra ytre krefter som de er livredde får å avsløre?

Kristin Kirkemo (40) har sonet sin straff på 16 år, og har ifølge sin advokat klart rehabiliteringen svært godt. Kirkemo ønsker ingen kontakt med media, og jobber nå som verktøymaker hos Karl M. Gulbrandsen Stansefabrikk på Strømmen.

– Mulig vil aldri sannheten komme for en dag, om hvem som drepte Kristian, Marie og Anne Orderud. Sannheten kan gå i graven med de som vet, men det er ingen tvil om at det er en eller fler som kjenner gjerningsmannen.

– Privatetterforsker Tore Sandberg har vært svært sentral i denne saken som har mange tusen avisoppslag siden drapene i 1999. Han var leid inn av ekteparet Orderud for å prøve å finne svar på drapsgåten. Han fant noe han jobbet en tid med på Balkan, men dette førte ikke til noe resultat.

Veronica Orderud går hardt ut i media og mener at hun ble forhåndsdømt med svært nedlatende ordelag, og ble sjokkert den dagen media-forbudet ble opphevet i fengslet og hun kunne få lese aviser.

– Per og Verionica har to år igjen å sone av livstids-dommen. Alle de fire dømte i saken har hele tiden nektet straffeskyld. Om det blir et gjennombrudd i Norgeshistoriens mest omdiskuterte drapssak, vil det også bli tidenes erstatningssak om det viser seg at det er et eller fler justismord i denne saken.

Har du meninger om hvem som vet mest, eller hvem som kan stå bak drapene i Orderud-saken, så bør du ta kontakt med nærmeste politikammer.

Siste ord er garantert ikke sagt.

 

Kilde: VG.no

Vargas

Translate »

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Kvinner tenner på å se menn som suger hverandre

Kvinner tenner på å se menn som suger hverandre. Menn som er villig til å gi oral-sex til en annen...

Serien GIRLS endelig tilbake på norsk TV

HBO, et av verdens største TV og film selskap ser ut til å levere de aller fleste populære serier nordmenn...

Lukk