Fra du kommer ut av din mors liv, gjennom livet fra du er barn, ungdom, voksen og senere gammel så er din kropp det viktigste du har. Din kropp er ditt slott eller ditt tempel.

Litt flåsete sagt er det faktisk ikke så mye annet som er viktigere for deg, enn nettopp du og din kropp.

Når du er ung er det kanskje ikke så viktig hva du spiser; tror du. Det er det faktisk. Fordi du legger til deg vaner som du tar med deg videre i livet. Er du oppvokst på Sørlandet så spiser du Makrell til frokost, kvelds og middag. Er du fra nord- Norge så banner du først og fremst før du slutter med bleie, men du spiser også alt som kommer fra havet, når det måtte være.

Har dine foreldre gitt deg viktige og gode rutiner på hva du skal spise når du skal spise, vil du selv følge disse vane senere også.

– Får du inn gode matvaner med morsmelken, er det enklere å gjøre kloke mat-valg senere når du skal begynne å sørge for deg selv og kanskje få en egen familie du skal tilberede mat til. Da er det selvsagt enda viktigere å plukke det som gir kroppen næring framfor usunn, kaloririk og farlig mat.

– Selvsagt er det digg med pizza, cola, burger og pomes frites. Ingenting er vel som en fet ostegrill rett i et digert pølsebrød med ketchup, sennep og rå løk, men spiser du slik mat for ofte, vil det faktisk forkorte livet ditt med mange år. Du vil dessverre kunne dø av åreforkalkning, hjerte- og karsykdommer eller få diabetes 2 før du blir gift.

– Man kan bli lei av å høre om det og man skal ikke være fanatisk, men ost og rødvin hver fredag i ti år, vil sannsynligvis forkorte liver med fem år. Nettopp av samme årsak som nevnt tidligere. Alkohol er mange nordmenn opptatt av som en belønning i helga for gått gjennomført arbeidsuke, det de færreste tenker over er hvor usunt det faktisk er. Ost er fantastisk godt, men også svært usunt.

Vin alene forårsaker mange dødsfall bare i Norge hvert eneste år. Det finnes få eller ingen vitenskaplige bevis for at alkohol skal nytes som en fornuftig drikk som er helsebringende, dessverre. Selvsagt skal man kose seg, men alt med måte.

Ingen har overlevd livet ennå. Vi nordmenn har en tendens til å bli ca 80 år om vi er heldige. Velger du å ta grep og passe bedre på kroppen din, kan du runde 100 år, men da må du huske på å planlegge dagene dine der fristelsene ikke blir for store.

Du bør mosjonere, ha mye sex, spise blåbær, helst skal denne være selvplukket, du bær flytte til varmere strøk når den norske vinteren herjer som verst og du må spise fisk minst tre ganger pr uke.

Lever du etter disse normene, og koser deg litt ekstra, gjerne med et glass rødvin; ja, jeg skrev et glass- et par ganger pr uke, så skal du se at det vil gå deg og ditt slott riktig så godt i lang tid.

Hvordan du velger å leve ditt liv er selvsagt helt opp til deg. Er du bevisst på hva du putter inn i munn hver eneste dag, vil du før eller siden kutte ut det som ikke er bra for deg.

Lykke til!

 

Vargas

 

Translate »

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Trenger du hjelp med bloggen din? Her finner du det du trenger!

Mange tusen bloggere i Norge ønsker å gjøre endringer, endre theme eller legge inn nye programmer for å gjøre bloggen...

Therese Johaug er allerede best i verden!

Med sin første verdenscup seier sammenlagt har Therese Johaug tatt steget opp blant de aller beste kvinnelige skiløperne i Norge...

Lukk