10 grunner til å kjempe for forholdet. Enten man er gift, samboere, særboere i forhold eller i partnerskap – det var en årsak til at det ble dere to. Det er denne grunnen dere må lete etter, hvis forholdet skranter, men begge vil bli.

For voksne, gifte par, er det ikke like enkelt å skille seg, som det er å gjøre det slutt med hverandre som ung. For de mer etablerte med felles barn, hus, boliglån og hytte på fjellet, er det litt av en papirmølle å løse opp i, om man velger å gå hver til sitt.

Noen velger faktisk å bli i forholdet, nettopp av den grunn, noe som neppe er smart over tid.

Man skal selvsagt ikke bli værende i et forhold som er like tørt som kanel, like kjedelig som å se maling tørke eller like givende som en heisatur til Nord-Korea med en gjeng party-svensker – uten alkohol. Hvor man går store omveier, idet man møter hverandre i samme rom.

Spøk til side.

Et havarert ekteskap, er og blir et mareritt for de involverte og det kan i noen tilfeller, være mange offer i et brudd. Svigerfamilien mister svigerdatter eller sønn, barna mister sine trygge foreldre, de er vant til å være sammen med, og ektefellen mister sin kjæreste og ofte beste venn og partner i en og samme person.

Her har vi valgt å sette opp noen få punkter som kan gi deg og din partner et håp i kampen om å redde forholdet. Vi sier ikke at dette er noen fasit, vi vil bare gi dere et lykke til på veien.

10 grunner til å kjempe for forholdet.

  1. Hva falt dere for den gangen, kan dere huske hvor forelsket dere var? Del det med hverandre
  2. Det er alltid lønnsomt for norske husholdninger å ha to inntekter, dyrere for begge med kun én
  3. Konsekvensene ved et brudd er store, det berører felles venner også barnas venner
  4. Å eldes alene, behøver ikke å bety ensom, men tør du ta sjansen?
  5. Krangling er en konsekvens av utålmodighet og dårlig kommunikasjon, snakk, men lytt også
  6. Penger kan være kilde til bråk og brudd, hva med adskilt økonomi? Kan løse floker
  7. Tillit gir styrke, din beste venn, din klipp i ditt er der for deg i alt – du blir elsket, god grunn til å bli
  8. Senk kravene, kanskje er du veldig heldig som har funnet den rette uten å se det?
  9. Når du irritert og sliten, forsøk å sette deg inn i den andres sted, kanskje din partner har det slik og?
  10. Uten gnist, ingen kjærlighet, bruk tid på hverandre, nyt tosomheten og gjør hyggelig ting sammen

Et samlivs brudd, kan i verste konsekvens få mennesker til å velge døden, framfor et liv i ensomhet, uten den man elsker. Så visst, ikke noe å spøke med. Dessverre kan desperasjonen få fram det verste i den tapende part, noe som kan ende med en gedigen tragedie, med flere drepte i samme familie – så også i Norge. Ikke ofte heldigvis.

Når gnisten forsvinner mellom to mennesker, er det alltid en bakenforliggende årsak.

Da handler det om at man har sklidd fra hverandre, man har ikke snakket godt nok sammen over tid, man har kanskje for få felles interesser, eller den ene har funnet en annen å elske. Så enkelt, så brutalt og så endelig kan bruddet være.

Er du helt sikker, og vil ut av forholdet for en hver pris – til tross for et langt og godt forhold med felles barn og gode felles venner, der dere har god økonomi og alt annet er på stell. Da bør du gå. Da er du ferdig med vedkommende.

Husk bare, at du som går; har allerede bearbeidet bruddet en stund alene, den du bryter med, begynner sorgprosessen i det øyeblikket bruddet er et faktum. Det kan ta tid å fatte og forstå. Konsekvensene kan være vanskelig å ta innover seg. I lang tid.

Et absolutt minimum kreves av alle som bryter ut av et forhold med felles barn. Dere bør, for barnas skyld, forsøke å skilles som venner – eller i det minste oppføre dere som voksne folk. Aldri la barna få skylden for, eller bli megler mellom mor og far. Barn er aldri en årsak til en skilsmisse.

Om du går fordi du tror du får det så mye bedre som singel?

Lykke til da.

Vargas

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Fifty Shades Darker – Christian søker Anastasia …

Fifty Shades Darker - Christian søker Anastasia … Du har enten lest bøkene, sett filmen, eller kanskje begge deler –...

Lukk