Arbeidsmoral, hva er det? Arbeidslyst, arbeidslyst kom til meg og du skal motstand finne! Har man god arbeidsmoral om man jobber seg i hjel?

Ikke nødvendigvis, det kommer an på om man jobber for å tjene penger, for å tilfredstille strenge sjefer med et stramt budsjett, eller være et godt forbilde for sine kollegaer.

Er du av den typen som ikke trenger noen grunn eller unnskyldning for å skippe en dag eller to fra jobben? Tar du alltid ut alle tre dagene når du først er “syk”? Planlegger du tilogmed å ta en “tredagers” fom onsdag sånn at det passer perfekt med å få en langhelg?

Jeg tror det er veldig mange som kjenner seg igjen i dette. Og det er å ha dårlig arbeidsmoral. Fordi det er din arbeidsgiver som må dekke lønna di de dagene fram til 14 dager du er “syk”. Etter 14 dager så er det trygdekassen som utbetaler pengene.

Det vil si at du svekker egenkapitalen til din arbeidsgiver for hver eneste dag du blir hjemme når du bare har en buse i nesa. Hvem går du på jobb for, egentlig?

Arbeidsmoral, hva er det?

Arbeidsmoral, hva er det?

Mange unge i Norge som skal ut i arbeidslivet for første gang er nok verstingene her. De vil gjerne gjøre andre ting enn å jobbe, feks shoppe, være sammen med venner, chatte, blogge, sove, osv. men penger vil de ha…

Men tenk over at pengene du får kommer fra et sted, og du svekker din arbeidsgivers økonomi med å være hjemme bare for at du ikke gidder å gå på jobb. Du er per definisjon forpliktet til å møte opp daglig på jobb. Fordi du har inngått en arbeidsavtale med din arbeidsgiver. Den bør du forholde deg til og utføre, ut i fra avtalens betingelser. Du får jo lønn av en grunn, ikke sant?

Hvilken arbeidstaker du er, bestemmer du selv. Du kan velge å være et arbeidsjern med god moral, eller en latsabb.

Her skal du få noen punkter som forteller om du har god arbeidsmoral:

  • Viser du respekt for kolleger og sjefer?
  • Er du profesjonell? Snakker opp arbeidsgiveren, kler deg korrekt og gjør jobben din?
  • Du er pålitelig? Kommer når du skal, går når du skal uten å stjele fra arbeidsgiveren din?
  • Er du dedikert nok? Gjør du jobben godt nok, eller sluntrer du unna?
  • Tar du ansvar for jobben du er satt til? Uten å svikte under press?
  • Om du får muligheten, gir du skylda på andre, eller tar rosen andre burde ha?

(Arbeids)Moralen er: Er du syk så er du hjemme, er du frisk så gå på jobb!

Vargas

Pin It on Pinterest