Året 2020 er herved helt avlyst! Ikke engang 17. mai, blir som den pleier. Datoen kan ikke endres, slettes eller avlyses. Men dagen blir ikke arrangert slik bare vi nordmenn kan markere vår kjære nasjonaldag. Også VG-lista top 20, sommerens vakreste eventyr – går med i corona-virus dragsuget.

Til og med verdens største musikkfest, Eurovisjon Song Contest er avlyst.

Når vi kan senke skuldrene igjen, etter hvor mange som er blitt syke, omkommet eller har gått konkurs – vites ikke. Vi må opprettholde hjemmeskolen, jobbe hjemmefra, holde oss unna de fleste vi kjenner og ikke engang gå til biblioteket for å låne bøker. Alt er stengt, bortsett fra apoteket og nærbutikken.

Hvor lenge de stakkars sykepleierne og legene holder stand, og hvor mye mer plass finnes egentlig på norske sykehus? Hvor lenge skal Norge og verden forøvrig holdes i en ubehagelig usikker unntakstilstand? Vi vet ikke mye om det.

Lest? Premier League spilles gjennom sommeren!

Hvor lenge kan vi klare å ikke bli underholdt av god fotball, hvor lenge skal vi måtte leve uten utepilsen og åpne restauranter? Hvor lenge skal vi måtte lære barna våre pensum for barne- og ungdomsskolen i eget hjem?

Helseministeren mener det kan ta både to og tre måneder, før vi er tilbake til normalen. Men vil samfunnet slik vi husker, det noen gang bli det samme – etter Coronaviruset? Tør vi begynne å klemme hverandre igjen?

Året 2020 er herved helt avlyst!

Fengsel for å dra på hytta

Hvordan skal vi klare å leve uten gode klemmer fra våre nærmeste, som vi må holde oss 1 meter unna? Hvem kunne forutse at at samtlige flyselskap setter 95% av flyparken på bakken og permitterer nesten samtlige ansatte? Hvem kunne forutse at vi kan bli satt i fengsel om vi reiser på hytta? Om hytta er utenfor kommunen vi bor i?

Året 2020 er herved helt avlyst! Vi må håpe at neste år, blir bedre enn året i år. Kan det bli verre? Bare om om flere går konkurs, blir syke, sykere og dør. Men vi må vel håpe at myndighetene vet hva de snakker om, eller vet de det ikke selv, om det de sier er troverdig?

Alvorstyngede Kong Harald holder tale til folk, maner til samhold og tålmodighet. Erna, den stjerna, snakker til det norske folk som om det er dommedag, med våte øyne.

Alt er avlyst

Alt skal bli verre, før det blir bedre, men kun om vi gjør som helsemyndighetene befaler. Vasker hendene døgnet rundt, og holder oss hjemme. Helst Innendørs, men også utendørs om vi ikke går i flokk. Til og med de sørgende i begravelse, får lov til å trøste hverandre. Det er ikke annet enn grotesk, men altså viktig.

Konserter, festivaler, sportsarrangement, fritidsreiser, Sydenturer, forretningsreiser og harryturer. Bare å glemme alt sammen. Hold deg hjemme, sier Helseministeren. Gå i skogen, det er sundt og gratis, sier Høie.

Den norske kronen styrket seg en smule når Norges bank satte ned styringsrenta med 1,25% poeng i løpet av få dager. Men verdiene på Oslo børs er ikke verd mer enn papiret obligasjonene er trykket på. Alt har vært blodrødt i dagevis. Et fat råolje koster litt mer enn 1 liter melk.

Sverige tar få grep

I Spania er det 1000 døde. I Kina er det 3249 døde. I Italia er det 3400 døde. Frankrike har 372 døde. Iran har 3400 døde og i Norge har 7 mennesker mistet livet grunnet Coronaviruset. Men om vi bare er i starten av en Pandemi, eller om vi har en viss kontroll på galskapen, vet vi faktisk ikke.

I Sverige velger politikerne å gå motsatt vei, sammenlignet med hva norske myndigheter gjør. De sier det ikke hjelper å holde ungene unna skolen. Å stoppe smitten må gjøres på helt andre måter, derfor går skianleggene i Åre og afterski-partyene for fullt.

I Sverige går ungene på skolen, restaurantene er åpne og det er få eller ingen restriksjoner på viruset. Men det er 16 døde hos ‘søta bror’ – grunnet Coronaviruset. Hva er det svenskene ikke skjønner?

Krisen sammenlignes med forholdene under andre verdenskrig, den gang reiste mange fra Norge til Sverige. Det bør du absolutt ikke gjøre denne gang – uansett hva du gjør, for Guds skyld. Ikke reis til Sverige.

Året 2020, året da det var så bratt, året 2020 er herved avlyst. Skalk lukene, sistemann slukker lyset.

Vargas

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Premier League spilles gjennom sommeren!

Premier League spilles gjennom sommeren og isteden for EM i fotball. Den viktige engelske fotballen har ikke rullet på langt...

Lukk