Black Friday kan være en tilbudsfelle, hvor du må betale mer enn før – denne mest hektiske handledagen i året. Vær prisbevisst, sjekk før-prisen på alle tilbudsvarer som annonseres, er utstilt eller står som nedsatt. Black Friday er den dagen mange finner svært gode tilbud, men vær på vakt. Alt som glimrer er absolutt ikke gull.

Estimated reading time: 4 minutes

Table of Contents

Prute

Også Black Friday er et pr-jippo, hentet fra USA. Fordi handelstanden, kjeder, forretninger og kjøpesenter skal ha enda en dag å “lure” penger fra forbrukerne. Det er liten tvil om at en slik dag er viktig, nå også for norske butikker og kjeder.

De neste dagene vil du finne Black Friday-reklame, over alt, dessverre er det noen som vil forsøke å lure deg.

Lest denne? Adventskalendere til store og små

Vi anbefaler våre leser til å vite hva varene du kjøper, koster i dagene før Black Friday, bare på den måten vet du om du gjøre et godt kjøp. Varer som koster fra ti prosent lavere, eller mer, er et godt kjøp på Black Friday. 26. november er startskuddet for julehandelen i Norge.

Sjekk ut om du finner det produktet du ønsker å finne på tilbud, via butikkens nettbutikk. Og husk at det er også lov å prute på alle typer varer, særlig på denne viktige handledagen. Black Friday kan være en tilbudsfelle, som du ikke bør gå i.

Black Friday, eller svartfredag, er en årlig handledag som finner sted dagen etter Thanksgiving i USA. Dagen er tradisjonelt begynnelsen på julehandelen og mange utsalgssteder åpnes ofte så tidlig som klokka tre på natta. Eller tidligere og tilbyr en rekke salgsvarer, ofte begrenset i antall eller tidsrom.

Wikipedia.org

Handle klokt

Om du finner et tilbud som er for godt til å være sant, så er de ofte nettopp det. Konkurransen er stor, men kundene mange, det er noen som utvilsomt vil prøve å lure deg som forbruker til å kjøpe noe du ikke får. Enda du har betalt for produktet.

Lest denne? Identifiser svindel på nett

Du finner fornuftige og seriøse aktører som kan gi deg meget gode tilbud som du bør benytte deg av på Black Friday. Både på nett og i en rekke handlesenter rundt om i landet, fredag 26. november.

Får du derimot tilbud fra privatpersoner eller lugubre nettsteder – bør du også være på vakt. Har du allerede betalt kontant eller med kort, kan pengene være tapt for alltid.

Naive nordmenn er et lett bytte for de som kan og vil lure folk, dessverre tar det bare noen få sekunder. Bruker du kort, sørg for å skjul koden og ha kortet på et velegnet og trygt sted, helst innerst mot kroppen. En god jul er en trygg jul. Black Friday kan bli din lykke-dag, men da bør du handle klokt.

Rik

Å være rik kan være så mangt. Man kan være rik på opplevelser og følelser. Men å være rik ved å ha god økonomi, å eie så mye penger at man egentlig kan kjøpe hva som helst, gir en viss frihet. Da blir slike dager som Black Friday mindre viktig, sies det.

Om du sparer et par hundrelapper eller tusenlapper spiller så liten rolle om du er veldig rik. Når kontoen er på mange millioner kroner, enig? Black Friday kan være en tilbudsfelle, en felle du driter litt i, om du har penger nok. Det finnes endel nordmenn som er fryktelige rike og du kan selvsagt bli én av disse.

Du må rett og slett ta litt sjanser med den oppsparte summen du allerede har. I banken gjør pengene dine mer skade enn glede. Du bør lære deg hvordan du skal følge pengestrømmen, lære av de rikeste og ta sats. Bitcoin behøver ikke å være din lidenskap, men det er smart å sette seg inn hva kapitalmarkedet går ut på.

Utviklingen går raskt også i Norge. Ikke nødvendigvis bare innen krypto, men alt innen økonomi generelt og fond og aksjer spesielt.

Det er en grunn til at naboen handler mer på Black Friday, bor bedre og kjører større bil enn deg. Fordi naboen har fulgt bedre med i timen enn deg. På tide å bli rik?

Vargas

Pin It on Pinterest