Bloggere styrtrike – på din nysgjerrighet. Du har sikkert hørt det før, hvor mye en toppblogger i Norge kan tjene på å skrive dagbok på nettet? De rikeste er allerede millionærer.

Tatt i betraktning at en gjennomsnittslønn i Norge er under 600.000 per år – er det gange utrolig.

Hva tjener de penger på disse kjendis-bloggerne? De nyrike jentene som forteller hva de gjør i sin hverdag, hva de har på seg og hvem de dater for tiden? Jo, de tjener penger på at vi andre er nysgjerrige på deres liv, gjøren og laden og kun det.

Annonsørene, de som sitter på pengene ser potensiale å få sine produkter markedsført på nettopp disse toppblogg-sidene. Her er det penger å tjene, langt mer enn det tidligere var penger å tjene i å annonsere i papiravisene, velger nå de fleste, bloggerne.

Bloggere styrtrike – på din nysgjerrighet.

Om en blogger har 80.000 lesere på en dag, vil en annonse på f.eks “mammatilmichelle”, Anna Rasmussen’s blogg, gi enorm avkastning, mange klikk og mye oppmerksomhet. Nettopp fordi så mange lesere velger å klikke på deres annonser. Via nettportalen blogg.no er de fleste store bloggerne samlet, det gir en stor fordel for bloggerne som har en egen bare å jobbe ut fra. Neste alle som leser bloggere daglig, bruker blogg.no som sin toppliste og som sin faste “leserspalte”.

Derfor er det ikke nødvendigvis det gode innholdet i toppbloggernes dagbok som er årsaken til den store leserskaren. Det er lesernes nesegruse beundring for det flotte håret, siste outfith, veskekjøp, skokjøp eller hvem hun er forelsket i, som skaper klikk. Nysgjerrigheten har ingen grenser. Når flere hundre tusen tenåringsjenter samles på en nettportal: Les Blogg.no, vil det åpenbart skape store lesertall for de mest populære.

Dette vet annonsørene godt om, de kaster store summer etter toppbloggerne, som ikke alltid er like flinke til å fortelle leserne om det er en reklame-annonse, eller egne meningers uttalelse om et produkt de skriver om. I tillegg skriver nettavisene om toppbloggerne som våre nye kjendiser. De deltar i TV-program, reality-serie og radio-program. Bloggerne er over alt, derfor blir de største også rike av å skrive.

Dessverre er det mange som tror de vet hvordan man kan bli like rik som toppbloggerne, ved å følge noen “eksperters” råd, med webinarer, egen skrivemåte, og ved å kommentere hos andre bloggere og velge sin helt egen nisje så blir man rik. Glem det.

Kun et så perfekt utseende som mulig, tusenvis av blogginnlegg og nok penger til å fornye garderoben ofte – er nok til at du kan bli rik av å blogge. Kanskje er ikke det nok engang – du må være tøff nok i tryne til å by på deg selv, ha egne sterke meninger å stå for disse.

Sofie Elise hadde aldri vært Norges mest kjente blogger om hun ikke hadde hatt store nok baller til å si Freia midt i mot, eller ta sexy bilder av seg selv på bloggen, eller tatt silikon i brystene sine. Bare på den måten har hun bygd sin merkevare som gir henne større inntekt enn begge sine foreldre til sammen.

Ønsker du å bli rik på din blogg? Da bør du aller først være villig til å forsake en hel del. Du bør ha utseende med deg, du må være nerd mht rettskrivning og du må ha peiling på mote. Er alt dette på plass bør du begynne med å ta bilder av deg selv i utfordrende positur.

Etter et par år vil de første annonsørene ta kontakt. Da bør du forlange det dobbelte av hva de tilbyr. Først da er ballen i gang. Så lenge forbrukerne, altså leserne, er nysgjerrig nok – vil bloggerne fortsette å bli rike i uoverskuelig framtid.

Bare se for deg om Kim Kardashian hadde blogg …

Vargas

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Mourinho med rekord bud – topp TV-kamper i kø!

José Mourinho er endelig på plass på old Trafford, blekket er ikke engang tørt på kontrakten før han har brukt...

Lukk