Bloggerne påvirker kroppshysteriet. “Influencerne” og topp-bloggerne som har tusenvis av lesere har enorm påvirkningskraft.

Derfor er det nå foreslått å straffe bloggerne, som påvirker leserne sine med salg av artikler som omhandler kropp, kroppsvekt, slanking og utseende forøvrig. Hurra. En gledens dag. 

Fotballfrue og noen få andre styrtrike bloggere har gjort seg rike på å lure leserne sine til å tro på eventyr, og at man faktisk blir pen, vellykket og rik – om man gjør som dem. Spise Lavkarbo og dytte ‘Restylane’ i leppene og ‘Botox’ i tryne. Endelig må faktisk topp-bloggerne tenke seg om, før de poster innlegg som unge lesere kan bli svært påvirket av.

Klart det er av enorm betydning hva man måtte mene – når nærmere to hundretusen fjortiser vil være som deg. 

Bloggere som vet hvor skapet skal stå, og som ikke ønsker å lure sine lesere til å bruke penger på produkter de selv ikke kan stå inne for – lar være å reklamere for produkter som har med kroppsfokus å gjøre.

Bloggerne påvirker kroppshysteriet.

Bloggerne påvirker kroppshysteriet
Å ha innflytelse på en hel generasjon er unikt Foto: Creative Commons

Har du en venn eller en venninne, som sliter med vektproblemer, eller som ikke tør å kle av seg på stranda, fordi terging, mobbing eller sjikane kan bli en av konsekvensene. Ta grep med det samme. Blir din venn som skiller seg ut i mengden, mobbet av andre i vennegjengen, bor du være den tøffe som sier i fra.

Nettportalen Pinterest går nå i Tumblrs fotspor og forbyr blogger, bilder og innlegg som hyller sylslanke kropper. En av Norges største bloggportaler, Blogg.no, gjør ikke dette. Livsfarlig, mener lege Louis Torbjørn Voisin.

Tumblr og Pinterest er to av verdens mest populære plattformer for mikroblogging. Disse sidene er meget populære for mange som interesserer seg for klær og mote. Problemet er bare at det dukker stadig oftere opp innlegg som “Thinspiration” som hyller svært tynne jenter. På disse sidene kan man som på alle andre blogger skrive hva man vil.

Slanke-bloggene hos blogg.no og andre blogg-portaler fungerer slik kasinoreklamer gjør for spilleavhengige, sier lege Louis Torbjørn Voisin, som har jobbet med spiseforstyrrelser over lang tid, og legger til:

– Bloggene bør bli ulovlige fordi de er bevisst destruktive og kan bidra til at pasienter omkommer. Individer som legger ut bilder og tekst med sterkt anorektisk budskap vet også at de skader andre.

Bloggerne og “Influencerne” vil alltid ha stor makt, alt etter hvor mange lesere de har. De største har enorm slagkraft, nettopp derfor ble Sophie Elise Isachsen kåret til Norges mektigste mediekvinne for få år siden. Alt hun tok i ble til et dilemma for alle hun kritiserte, de få hun tok under sine vinger, kun sole seg i glansen av Norges mektigste “Influencer”. Klart det er av enorm betydning hva man måtte mene – når nærmere to hundretusen fjortiser vil være som deg.

De største bloggerne, også forfatterne og alle som har stort nedslagsfelt med mange lesere eller kunder. Påvirker jo en hel generasjon i hvordan de skal velge å leve sine liv. Tusenvis av unge jenter hadde latt være å ta silikon i puppene sine, om toppbloggerne heller hadde fokus annet enn kropp.

Tenk, så deilig da, å slippe å forsøke å kopiere andre – og bare være seg selv og godta det hundre prosent. Da ville mange skuldrer senket seg til et normalnivå, kroppsfokuset hadde forsvunnet etter hvert og mange hadde slitt mindre med et feil selvbilde.

Lær deg selv å ha egne meninger om hva andre sier og gjør, lær deg å like deg selv, uten at noen forteller deg å svi av tusenvis av kroner på produkter du kanskje ikke trenger, eller som gjør deg mer lykkelig.

Vargas

Pin It on Pinterest