Ulrikke Falck vs Kristine Ullebø. ‘Debatten’ på NRK er noe mange voksne og foreldre følger med på, men nylig var hele programmet viet til kvinnedagen og bloggernes meninger om metoo, og en opphetet debatt om hvor bloggindustriens plass bør være.

Ulrikke Falck har mer enn 1 million følgere på Instagram og er derfor et meget viktig talerør i så måte.

Ulrikke Falck, som de fleste kjenner fra SKAM, er samfunnsdebattanten som står på barrikadene for de svakeste, de unge som sliter i hverdagen, og for de som ikke er like perfekte som f.eks Kristine Ullebø framstår – på sin blogg.

Ullebø på sin side forsvarer retten til å poste hva hun poste vil, enten det er bilder av sine lange slanke ben, sine perfekte lepper, eller hvor få kalorier hun klarer seg på per dag. Motsetningene kunne ikke vært større – derfor ble det også temperatur når de to unge kvinnene snakket mer i munnen på hverandre, enn de fikk fram sine synspunkter. ‘Debatten’ kan du fortsatt se på NRK.no.

Ulrikke Falck vs Kristine Ullebø.

Ulrikke Falck vs Kristine Ullebø
Thinspiration Foto: The Fix

De fleste voksne vet at det ikke er sant, alt det skribenter, journalister og bloggere skriver på nettet, men de unge jentene og guttene som leser mange blogger, kjenner ikke til lovverket rundt reklame. De lar seg derfor påvirke av særlig det de største bloggerne skriver.

Restyline, Botox og rumpe-implantater ville ikke vært noe tema for mange unge, om de ikke fikk se videoer av toppbloggere som velger å endre kroppene sin. Her har særlig bloggerne, som når hundretusener hver eneste dag, et ansvar. Det er det ikke alle bloggere og lesere som er klar over.

Isabel Raad ble nevnt i programmet, forståelig nok. Hun er nemlig skrekkeksemplet på hvor galt det kan gå, når man ikke finner ut av seg selv, og vil endre på noe ved egen kropp så sant det er fysisk mulig, og i tillegg påvirker mange unge jenter til å gjøre det samme. Det burde ha vært forbudt, men ytringsfriheten står sterkt i Norge, her burde foreldrene til særlig unge jenter, fulgt bedre med hva barna leser på nettet, og Raad burde skamme seg.

Kristine Ullebø innrømmet på ‘Debatten’ på NRK, at hun angret på flere blogginnlegg hun har publisert tidligere, fordi hun ønsker å være et sunt forbilde for sine lesere. Kudos for det, men likevel poster hun altså artikler med bilder av maten hun spiser og hvor lite den inneholder, og skriver at hun ‘sigger’ sigaretter – noe hun bør slutte med tvert – etter vår mening. De mer enn seks hundretusen følgerne på Instagram og alle leserne på bloggen din, vil kopierer deg, Kristine! Skjønner du ikke det?

Ulrikke Falck kommer utvilsomt best ut av ‘Debatten’ og vi innrømmer lett at vi heier på den med flest følgere i sosiale medier. Ikke grunnet antallet lesere, men på grunn av de sterke, morsomme og kloke meningene Ulrikke poster på sin Instagram-profil.

Jeg er sårt tiltrengt i samfunnsdebatten for ungdom, og det ansvaret kommer jeg til å ta!

Ulrikke Falck

‘Debatten’ kokte ned til en enighet om at det burde komme et forbud mot reklame og markedsføring for plastisk kirurgi. Samtidig jobber Falck med en ny «Sunn fornuft-plakat» som skal påvirke særlig bloggerne til å ta ansvar i sin annonsering, der kroppspress, vekt og utseende og størrelse på porsjonene man spiser, blir kraftig moderert.

Her har til og med barne- og likestillingsminister, Linda Hofstad Helleland (H) – som også deltok i programmet, kommet på banen.

Hva mener du? Bør bloggerne vise mer ansvar for hva de reklamerer for, eller bør det være stor nok takhøyde i annonseringen – der den enkelte leser bør ta ansvar for egne meninger og handlinger?

Vargas

Translate »

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Bunnpris med genistrek i priskrigen?

Bunnpris med genistrek i priskrigen? Rema 1000, KIWI og COOP Extra legger ned millioner av kroner i markedsføring og prisras...

Få eller ingen likes på Facebook?

Du som har blogget en stund, vet at det ikke er enkelt å få mange lesere til å lese det...

Lukk