Hvordan virkeligheten ser ut for folk flest som vil andre vell, kan umulig utføre et drap. Eller kan du bli så sint at du kunne ha gjort det i såkalt affekt? Hva som skal til for en forfatter og tørre å skrive om drap. Det var en mørk og stormfull natt …

Det er det mest unaturlige som finnes, for normalt friske mennesker å drepe et annet menneske. Med kniv eksempelvis.

Du skal være rimelig rabiat for å makte å stikke et kniv blad inn i magen på et annet menneske. Uansett hvor rasende sint, full eller dopet man er. Eller ligger det latent i oss alle sammen? At det er en form for overlevelsesinstinkt som gjør noen av oss til drapsmenn eller kvinner – og andre ikke? Det handler vel først og fremst om å styre sinne og aggresjonen.

Få massedrap

Det er lett å hevde at det er trygt å bo i Norge. Med unntaket av terroren 22. juli 2011, går det langt og lenge mellom hver gang det utføres mer enn et drap, gjort i affekt. Mot kjæreste eller ektefelle. Vi har hatt endel tragiske omstendigheter der fra dreper sin familie og seg selv. Men også dette hører vi heldigvis sjeldent om.

Et drap som han eller hun, har ingen formening om kan føles å utføre. Vi føler oss dog overbevist om, at Jo Nesbø har gjort så grunnleggende undersøkelser om drap. At han er like god som enhver Kripos-ansatt i å formidle fra et åsted. Kanskje bedre. Jo Nesbø er mesteren, blant de beste i verden på å skrive om bestialske drap, mon tro om han ikke er en Harry Hole ‘wannabe‘ også.

Kjøp signert krim, billigere får du det ikke! 250 kroner rett hjem i postkassen!

Det var en mørk og stormfull natt ...

Hele 70 prosent av de drepte i norske krimbøker utgitt i de siste tre åra, var menn. I virkeligheten var tallet 54 prosent. Drap på kvinner er faktisk en sjeldenhet i litteraturen, sammenlignet med virkeligheten. Barnedrap forekommer omtrent like sjelden i bøkene som i den virkelige verden.

Dagbladet.no

Det var en mørk og stormfull natt, hun visste at noen fulgte etter henne, enda det ikke var noen å se de gangene hun snudde seg. Kunne hun føle det på kroppen, hørte skritt bak seg ett sted. Plutselig en skygge der inne i mørket. Dødt løv kanskje? Eller kanskje ikke … For mange kvinner dette den verste settingene å havne i. At noen følger etter henne i natten. Heldigvis er det ikke mange overfalls-drap i Norge heller. Mange flere i litteraturen.

Hobby eller jobb å være forfatter?

Vi som faktisk driver denne hobbyen, det er nemlig svært få forfattere i Norge, også innen sjangeren krim, som lever av det å skrive bøker – om drap f.eks. Men mange har dette som en hobby og gir faktisk både ut og selger endel bøker, gjør dette med stort engasjement og glede.

Ikke for fornøyelsen skyld hva akkurat drapene angår kanskje, men sette opp plottet, skape figurene, lage spennende scener og en god bok. Dessverre er den norske bokbransjen i fritt fall. Det er for mange andre sterke aktører i underholdningsbransjen å sloss mot. Det er stadig flere som ser det som mer befriende å se drapet utført på film, enn å lese om det i bøker.

Å skape “gode nok drap” er hvor enn galt det høres ut, mye verre i skape troverdig i litteraturen, enn det er gjennom nettopp film. Eller på ordentlig. Det skjer drap rundt om i verden, som ingen forfattere, ikke engang legenden Stephen King, hadde klart å skape. Hvorfor? Nei, det er det ikke enkelt å gi et svar på.

Nå kan du bestille signert krim, og få den sendt hjem i postkassen for 250 kroner.

Hadde det vært lett å svare på, skulle sikkert mange ha gjort det for lenge siden. Det var en mørk og stormfull natt …

Ondskap satt i system, altså massemordere som lykkes med å drepe mange, slik som Valentin Gjertsen, gjør i Nesbøs bøker. Er og blir en sjanger for litteraturen, som en platt kopi kanskje av Jack The Ripper som den mest kjente av dem alle.

Ikke glem å bestille deg billig signert krim, den går i postkassen allerede i dag, om du er kjapp.

Det er forfatteren Øyvind Teige, som er admin for denne bloggen – som tømmer siste rest av lageret, før nye spennende bøker kommer. Dette er oppfølgerne til Mildred – KRIM fra bygde-Norge. derfor bør du ha bok nummer 1 i hus først.

Følge denne linken for bestilling!

Vargas

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Nyhetene du aldri ville trodd på …

Nyhetene du aldri ville trodd på, om det ikke var for at du faktisk har opplevd det selv. Hva som...

Lukk