EM-favorittene vil skinne, ikke alle, men de lagene som forventes å gå videre, vil nok vise seg sterkest. Vi ser at det er mange som har England blant favorittene, mye fordi mange av kampene i sluttspillet går på Wembley. Vi tror ikke det er nok til å vinne noe mesterskap for laget som rangeres nummer to – hos bookmakerne.

Bergenet lesetid: 5 minutter

Favorittene

Belgia er en annen favoritt vi ikke ser skal gå hele veien. Kevin De Bruyne er skadet og rekker ikke den første viktige kampen mot Russland i gruppe B. Playmakeren er den viktigste spilleren i Roberto Martinezs tropp, og Manchester City-juvelen må bli raskt frisk fra bruddet i ansiktet for å gi Belgia håp.

EM-favorittene vil skinne – men din favoritt behøver ikke være vår.

Vi vet at Danmark har et spennende lag som tar svært sjeldent, at Skottland elsker å gjøre det bedre enn forventet i et hvert mesterskap. at Tsjekkia ofte er et lag som er bedre enn forventet når det gjelder som mest.

Og at Kroatia har enkeltspillere i verdensklasse, uten at det blir avansement av den grunn. Men det er nesten alltid noen av de antatt beste, som blir med helt til slutt. Slik tror vi det blir denne gang også.

Favorittene i et EM eller et VM er ofte de samme landene. Bortsett fra Argentina og Brasil i et VM, er det Tyskland, Frankrike, Spania og Italia som må få favorittstemplet også denne gang i et Europamesterskap. Med så mye kvalitet i disse lagene, er det ingen overraskelse at EM-favorittene vil skinne når alvoret nå er i gang.

11 byer i 11 land

Nord-Makedonia er selvsagt et fargerikt besøk i det gjeveste selskap, men landet kommer ikke videre fra sluttspillet. Slik er det bare. Vi tror heller ikke Østerrike, Ungarn, Polen, Ukraina, Finland, Sveits eller Tyrkia kan hevde seg. Det skal være vondt, hardt, tøft og vanskelig å komme seg videre fra de innledende gruppene.

EM-favorittene vil skinne

Det skal være nådeløst å kjempe seg videre fra åttedelsfinaler, til kvart- og semifinaler. Det skal være en ære å lykkes med å ha kommet til finalen. Mesterskapet i 11 byer i 11 land, sparkes i gang 11. juni. Endelig er festen i gang.

I gruppespillet får hvert lag 3 poeng for å vinne en kamp, 1 poeng for uavgjort, og 0 poeng for tap. Disse samles opp i hver gruppe og lagene rangeres etter poeng innad i gruppen. Det er de to beste lagene i hver gruppe som går videre pluss de fire beste gruppetreerne. 24 lag skal bli til 12 før sluttspillet tar til.

Fotball-EM.com

Wales har overrasket positivt i tidligere mesterskap og kan sikkert gjøre det igjen. Men i gruppe A, med Italia, Tyrkia og Sveits, blir det vanskelig nok å komme videre. Slovakia er heller ingen fotballstormakt og må regne med å reise hjem etter kun tre kamper. EM-favorittene vil skinne og det blir én av favorittene som løfter truffet.

Nederland

Vi noterer oss at Nederland har gått under radaren hos bookmakerne. At Frank de Boers menn ikke er nevnt blant favorittene med ett ord. Det er litt forunderlig all den tid laget hans er spekket med klassespillere. At Virgil van Dijk er med i troppen som motiver og hjelpe trener, er nok en mager trøst. han skulle helst ha vært i midtforsvaret. Verdens beste forsvarsspiller kunne vært nyttig å ha på banen.

Nederland slo Tyskland med 4-2 i Tyskland i kvalifiseringen, og bør vinne gruppe C. Her møter de hel-Orange Nord Makedonia, Østerrike og Ukraina. Og som potensiell gruppevinner skal vinneren fra gruppe C møte 3-plasserte fra gruppe D, E eller F i åttedelsfinale. Etter det er for Nordland som for alle andre lag, kun to kamper fram til finalen.

Memphis Depay, Matthijs de Light, Frankie de Jong og Georginio Wijnaldum er spillere som allerede er på øverste hylle i sine respektive lag. Og Nederland har vist at de kan hamle opp med hvem som helst i mesterskap før. Uten å vinne trofeer siden EM-gullet i 1988.

Skal vi velge oss en outsider denne gang, må det bli Nederland, som spilte VM-finale så sent som i 2010. Her tapte de mot Spania med knepne 0-1 i Johannesburg.

EM-favorittene vil skinne

Vinneren

EM-favorittene vil skinne, men hvilken nasjon står igjen som vinner om én måned, 11. juli? Vi tror det står mellom de fire store, Tyskland og Frankrike, som som møtes allerede i innledende kamper i dødens gruppe, som er gruppe F.

Her skal de to stormaktene sloss mot regjerende EM-vinner, Portugal og stakkars Ungarn. Vi tror ikke Ronaldo, Joao Moutinho, Ruben Neves og de andre mesterne, makter å slo ut verken Frankrike eller Tyskland.

Derfor setter vi nå hodet på blokka og setter favoritten som vinner av EM.

Frankrike har et komplett lag, en klok vinner på benken i landslagssjef Didier Deschamps. Som kan velge mellom det ypperste av spillere Europa har i dag. EM-favorittene vil skinne – og det blir Frankrike som vil bli husket som vinner – tror vi.

I Generalprøven mot Bulgaria nylig, fikk superspissen Karim Benzema en smell over kneet, men skal være klar for spill, til første kamp mot Tyskland 15. juni. I tillegg har den regjerende verdensmesteren en superreserve i Olivier Giroud med 46 landslagsmål, og som alltid tar ansvar på banen.

Frankrike har en av verdens beste unge spillere i Kylian Mbappé men den viktigste spilleren på Frankrike er midtbanestjernen, N’Golo Kanté. En løpsmaskin som gjør en viktig jobb i hvert eneste sekund av alle kamper han spiller. Vi setter kjerring, hytte, hus, bil og jobb på Frankrike. Av ovennevnte årsak.

Her finner du kampoppsett, gruppene og de respektive stadionene – som skal være vertsskap for Euro2020.

Vargas

Pin It on Pinterest

vargas12.com